Rozemarijn Ammerlaan

Rozemarijn Ammerlaan

Rozemarijn combineert studie met topsport

Tijdens het VWO heb ik best een tijdje getwijfeld over wat voor technische studie ik zou gaan doen. Vooral omdat ik mijn studie wilde combineren met mijn topsport: wielrennen. Uiteindelijk koos ik voor Werktuigbouwkunde, omdat dit een brede technische opleiding is en ik er veel kanten mee op kan. En daar heb ik geen spijt van gehad!

Toen ik in mijn eerste jaar begon was het meteen erg druk: niet alleen de leerstof was veel, ik nam in de derde week ook deel aan het WK. Dat betekende een week lang niet kunnen studeren, zie dat maar eens in te halen. Gelukkig kon ik terecht bij de topsportcoördinator en de studieadviseurs van de faculteit. Samen met hen heb ik een goede planning gemaakt zodat ik niet te veel studievertraging zou oplopen met de wiskundige en natuurkundige vakken. Gelukkig bestaat er collegerama, een tool waarmee je colleges thuis kunt terugkijken!

Een van de leukste dingen van Werktuigbouwkunde vind ik het werken in groepsverband aan gave projecten. Zo hebben we vorig jaar een ‘Marktlander’ gemaakt die na een val van een tafel nog steeds moest kunnen voortbewegen. Met mijn groepje ben ik zo in de finale van de eerstejaars ontwerpwedstrijd gekomen. Natuurlijk is het lastig om in een groep te werken als je, net zoals ik, vaak onderweg bent voor wedstrijden, maar ook hier zijn oplossingen voor. Vanaf het begin hadden we een duidelijke taakverdeling en overleggen deden we vaak via Skype.

Het eerste jaar was een leuke ervaring en goede kennismaking met de technische wereld. Ik heb heel veel zin om de komende jaren mijn bachelor te gaan halen en tegelijkertijd mijn topsport te blijven beoefenen.