Wouter van der Wal

Wouter van der Wal

"Het eerste jaar is nu achter de rug en ik kan zeggen dat ik geen spijt van mijn keuze heb gehad. Werktuigbouwkunde kan pittig zijn, maar als je gemotiveerd blijft dan is het prima te doen."

"Toen ik klaar was met het VWO heb ik niet lang na hoeven denken over mijn studiekeuze: het werd Werktuigbouwkunde. Ik was altijd al geïnteresseerd in mechanica en op de middelbare school bleek dit ook één van mijn sterke kanten te zijn.

Het eerste jaar is nu achter de rug en ik kan zeggen dat ik geen spijt van mijn keuze heb gehad. Werktuigbouwkunde kan pittig zijn, maar als je gemotiveerd blijft dan is het prima te doen. De projecten in het eerste jaar helpen hier goed bij. Zo hebben we bijvoorbeeld in het tweede halfjaar een lopend bierkrat ontworpen en uiteindelijk ook gemaakt. Tijdens dit soort projecten kun je al je kennis toepassen in de praktijk en het is dan fantastisch om te zien dat het écht werkt!

Vanwege de grote afstand naar mijn ouders ben ik ook direct op kamers gegaan. Ik hoefde eigenlijk niet eens te wennen; je rolt zo het studentenleven in. Er zijn namelijk genoeg verenigingen en sportfaciliteiten in Delft om een geweldige studententijd te beleven! Hiernaast moet er natuurlijk wel gestudeerd worden, maar als je goed plant houd je genoeg tijd over om leuke dingen naast je studie doen."