Honours Programme Delft (HPD)

Daag jezelf uit

Bij de TU Delft heb je de mogelijkheid om jezelf extra uit te dagen tijdens je studie. Je kunt, als je bovengemiddeld presteert, ervoor kiezen om een uitdagend, extra-curriculair programma samen te stellen.

Het is grotendeels aan jou: bij het Honours Programme Delft (HPD) sta jij mede aan het roer, dus de mogelijkheden zijn talrijk en afhankelijk van je eigen interesses. Samen met andere honoursstudenten werk je, bijvoorbeeld, aan een onderzoek voor een hoogleraar, schrijf je een businessplan, doe je een opdracht voor een bedrijf of organiseer je wetenschappelijke lezingen voor medestudenten.

Deze uitdaging is er zowel voor Bachelorstudenten, binnen het Honours Programme Bachelor (HPB), als voor Masterstudenten, binnen het Honours Programme Master (HPM). Om deel te nemen zijn er, per faculteit, een aantal standaardvoorwaarden en een selectieprocedure.

Voor Bachelorstudenten is de gemiddelde duur van het HPB anderhalf jaar (verdeeld over de 2e helft van je 2 jaar van je opleiding en het gehele 3e jaar). Voor Masterstudenten is de gemiddelde duur van het HPM iets korter dan anderhalf jaar.

Wil je alvast weten wat de voorwaarden en mogelijkheden voor huidige studenten zijn? Uitgebreide informatie voor huidige studenten is beschikbaar op de studentenportal.