Honours Programme Bachelor

Het Honours Programme Bachelor, iets voor jou?

Goed presteren is prima, maar studeren moet wel een uitdaging blijven. Als je op zoek bent naar een grotere uitdaging naast je studie, biedt het Honours Programme Delft (HPD) een uitdagend aanvullend programma voor studenten die bovengemiddeld presteren. Het programma wordt gevolgd door een groep van ongeveer 180 – 200 studenten. Jij bepaalt zelf hoe je een groot deel van het programma invult; het initiatief ligt bij jou.

 

De doelstelling

Het belangrijkste doel van het Honours Programme is het ondersteunen van ambitie en talent middels extracurriculaire activiteiten. Je kiest zelf uit het aanbod en volgt dit met Honours studenten van andere opleidingen.

Deelname aan dit programma, draagt bij aan jouw capaciteiten in:

  • Wetenschappelijke en intellectuele ontwikkeling;
  • Onderzoeks- en ontwerpbekwaamheden;
  • Samenwerken en communiceren;
  • Zelfreflectie en zelfmanagement.

Alle studenten die deelnemen aan het Honours Programma maken tevens deel uit van de Honours Community. Wil je betrokken blijven bij de Honours Community en heb je interesse de nieuwsbrief te ontvangen? Neem dan contact op met board-hpd@tudelft.nl.

Praktische informatie

  • Het Honours Programme Bachelor start in het tweede jaar van je Bachelor en trapt af met de kick-off in oktober.
  • Wanneer je het programma afrondt, krijg je een apart Honours-certificaat bij je diploma.
  • Het volledige Honours Programme Bachelor omvat 20 ECTS bovenop het reguliere bachelorprogramma (180 ECTS). Het programma bestaat uit twee onderdelen:
  • Wil je deelnemen? Kijk dan bij de toelatingseisen & selectieprocedure.

Toelatingseisen & selectieprocedure

De faculteiten hebben criteria opgesteld wanneer studenten in aanmerking komen om deel te nemen aan het Honours Programme Delft. In de meeste gevallen komt dit neer op je P-in-1 (al je studiepunten van het eerste jaar in één jaar halen) en een gemiddeld eindcijfer van 7,5 of hoger. Het is ook erg belangrijk dat je gemotiveerd bent en bereid bent er voor te werken. Kijk bij je eigen faculteit naar het facultaire programma voor de exacte criteria.

Je wordt meestal uitgenodigd om deel te nemen aan het volledige Honours Programme Delft als je voldoet aan de criteria. Een motivatiebrief en gesprek maken deel uit van de selectieprocedure. Ben je niet uitgenodigd en voldoe je wel aan de toelatingscriteria, wend je dan tot de jouw facultaire coördinator.