Martine uit Nederland

Personal information

  • Naam: Martine Keulen
  • Leeftijd: 22
  • Geboorteland: Nederland
  • Huidige woonplaats: Voorburg
  • Houdt van salsa dansen, koken en is met mooi aan strand in Scheveningen te vinden

Stel jezelf even voor!

Ik ben geboren in Gouda en heb me daar 18 jaar lang prima vermaakt. Na de middelbare school ben ik naar Amsterdam verhuisd om aan het Amsterdam University College me te specialiseren in wiskunde en informatica in een bachelor of science. Nu zit ik in het 2e jaar van de master Engineering and Policy Analysis.

Waarom heb je ervoor gekozen om EPA te studeren?

Ik heb voor EPA gekozen omdat ik zocht naar een master waarin ik het technische met het sociale kon combineren. Ik ben heel technisch aangelegd, maar vind daarbij het zoeken naar praktische oplossingen leuker dan puur theoretische onderzoek. Binnen EPA leer je belangrijke vaardigheden als programmeren, modelleren en data analyse om daarmee grote problemen in de wereld te helpen verbeteren. Die vaardigheden leken me erg goed om te leren, en ook de mogelijkheid om ze toe te passen binnen verschillende domeinen sprak me aan. Zo hoef je niet voor maar één onderwerp te kiezen, maar kan je je interesses breed houden.

Wat is je ervaring met EPA tot nu toe?

Ik heb bij EPA al zo veel geleerd in de afgelopen twee jaar, dat ik soms opeens weer verrast wordt als ik me herinner wat ik allemaal gedaan heb. Het is hard werken, maar door veel groepsprojecten krijg je wel telkens de kans om nieuwe onderwerpen te bestuderen en strijd je samen. Ik heb ook gemerkt dat de docenten bij EPA erg open staan voor feedback en dat de master continu verbeterd wordt. Een van de leukste dingen vind ik dat er studenten van verschillende achtergronden (zowel landen als studies) samen komen die allemaal verschillende interesses hebben!

Hoe vind je EPA aansluiten op Amsterdam University College?

Heel goed! Doordat veel mensen een andere soort opleiding hebben gedaan bij EPA gaan de docenten er meestal niet van uit dat iedereen dezelfde kennis heeft. Dit wordt je dan snel bijgeleerd in een paar colleges waarna iedereen op hetzelfde niveau doorgaat. Wel is het erg handig om al aardig wat wiskunde kennis te hebben en een beetje thuis te zijn in programmeren.  

Met wat voor soort onderwerpen heb je te maken bij EPA?

Heel veel verschillende onderwerpen! Van de politieke spanningen over het plaatsen van windmolens, het modeleren om efficiënt noodhulp te verdelen over Bangladesh tot aan het leren over macro-economische theorieën. Uiteindelijk draait het allemaal om zogenaamde Grand Challenges. Ik zelf heb me lang bezig gehouden met het modelleren van vluchtelingstromingen binnen de EU, een project waarbij ik zelfs mocht samenwerken met de nationale politie.

Wat zou je willen doen zodra je afstudeert van EPA?

Het lijkt me interessant om na EPA me bezig te houden met het oplossen van problemen met behulp van data analyse en/of modelleren. Ik heb nog steeds een erg brede interesse in de verschillende Grand Challenges dus misschien dat ik richting consultancy trek om daar nog meer mee te doen.

Andere tips/relevante ervaringen

Wat ik nog erg leuk aan EPA vond was het introductie weekje waarin we naar Zeeland gingen met z’n allen. In die week leer je bijna iedereen kennen en heb je daarna bij de colleges echt een ‘EPA-gevoel’.

/* */