Testimonial Noa Hartog


Schoolvak: wiskunde
Opleidingsvariant: Educatieve Module

 

 

Heyheyy, 

Mijn naam is Noa Hartog, 21 jaar. Tussen september 2020 en januari 2021 heb ik de Educatieve Module gevolgd aan de TU Delft: bij deze een klein verslagje van mijn ervaringen.

Ik heb stage gelopen op het Rijnlands Lyceum Wassenaar. Een kleine, maar prestigieuze school, met veel verschillende soorten leerlingen. De kick-off was een sectievergadering, waar ik en een andere stagiair werden voorgesteld en gekoppeld aan een persoonlijk begeleider. Een heel fijn begin! 

De eerste twee weken bestonden vooral uit observeren. Zo kreeg ik de kans om te kijken in welke klassen ik les wilde geven (daarin kreeg ik veel vrijheid) en leerde ik de leerlingen alvast kennen. En toen was het mijn beurt! Heel erg spannend in het begin, maar gelukkig werd ik goed begeleid en kende ik alle namen al (gouden tip!). Langzamerhand kwamen er steeds meer lessen bij, waarvan zelfs een paar in het IB-Middle Years Programme (International School Wassenaar). Dat tekende mijn stage: er was heel veel mogelijk, met veel ruimte voor eigen inbreng en de begeleiding was top! 

In een half jaar heb ik ontzettend veel geleerd en ben ik erg gegroeid. Natuurlijk kost het energie, zeker in het begin, maar die energie verdien je absoluut terug in het contact met leerlingen en collegaā€™s of het draaien van een geslaagde les. Je wordt echt opgeleid om zelfstandig voor de klas te kunnen staan en groeit enorm als persoon. Ik zou het iedereen aanraden!