Minors in Rotterdam of Leiden (LDE)

Minorsamenwerking Erasmus Universiteit Rotterdam en Universiteit Leiden (LDE)

De Universiteit Leiden, de TU Delft en de Erasmus Universiteit Rotterdam werken nauw samen op het gebied van minoronderwijs. De parteruniversiteiten reserveren een aantal plaatsen in het eigen minoraanbod zodat Leidse, Delftse en Rotterdamse studenten makkelijker een minor bij één van de partners kunnen volgen en meer keuzemogelijkheden hebben. De drie partneruniversiteiten bieden ook gezamenlijke minors aan, de zo genaamde LDE minors.

Check de toelatingseisen bij EUR en LEI.

Naast de mogelijkheid om minors in Leiden en Rotterdam te volgen kun je ook een joint LDE minor volgen met een maatschappelijk relevant onderwerp. In deze joint minors verzorgen docenten uit Leiden, Delft en Rotterdam gezamenlijk het onderwijs. In dit collegejaar worden de volgende LDE-minors aangeboden:

De minors aan de Universiteit Leiden zijn 30 EC. De vakken voor de minors zijn echter niet allemaal geclusterd in het eerste semester, zoals in Delft. In de Studiegids van de Universiteit Leiden vind je een omschrijving van de minor en de vakken in de minor. In de vakomschrijving word je voor het rooster doorgelinkt naar de facultaire roosterpagina. Hier kun je per vak terugvinden wat de onderwijsperiode is. Neem bij vragen en twijfels altijd contact op met de contactpersoon van de minor die in de e.Studiegids vermeld staat.

De minorruimte voor TU Delft studenten is 30 EC. De minors aan de EUR zijn allemaal 15 EC en het is niet mogelijk om twee EUR minors te volgen in hetzelfde collegejaar. Wij raden je aan de overige 15 EC in te vullen met keuzevakken aan de TU Delft. Je hebt voor deze overige 15 EC vooraf toestemming nodig van jouw eigen examencommissie. Op het formulier ‘Aanvraag goedkeuring vrije minor’ vermeld je de 15 EC EUR minor van jouw keuze, aangevuld met 15 EC keuzevakken.