TU Delft minors voor externe studenten

Ben je een externe student en wil je een minor doen bij de Technische Universiteit Delft 

Op deze pagina vind je informatie over onder andere het aanbod, het aanmeldproces en andere praktische zaken. 

Let op! Voor studenten de Universiteit Leiden en Erasmus Universiteit Rotterdam, waar TU Delft een samenwerkingsverband mee heeft, geldt een andere plaatingsprocedure. Studeer je aan een van deze universiteiten, dan meld je je voor een minor van TU Delft aan via je eigen universiteit. Studenten van een joint degree opleiding (LST/NB/KT) melden zich voor een TU Delft minor aan bij TU Delft. Studenten van de joint degree opleiding (MST) melden zich voor een TU Delft minor aan in Leiden. 

Welke keuze is er voor het volgen van een thematische minor?

De TU Delft biedt jaarlijks meer dan 50 minors aan. Het minoraanbod bestaat uit zowel selectieminors als niet-selectieminors. Deze kunnen zowel verbredend als verdiepend zijn op jouw studie. 

Thematische minors zijn niet direct toegankelijk voor externe studenten. In het totaaloverzicht van het minoraanbod van TU Delft vind je alle thematische minors terug. Jouw individuele aanmelding wordt beoordeeld op toelaatbaarheid door de minorcoördinator. Je wordt pas definitief ingeschreven op een thematische minor van TU Delft wanneer er nog plaatsen over zijn na sluiting van de tweede aanmeldperiode voor TU Delft studenten. 

De TU Delft biedt alleen thematische minors aan voor het eerste semester van het academische jaar. Dit zijn overwegend 30 EC minors. Alleen de faculteit Bouwkunde biedt zowel 15 EC als 30 EC minors aan. Het is niet mogelijk om in het tweede semester een thematische minor te volgen aan de TU Delft. 

Let op: De roosters in Delft kunnen afwijken van de roosters van je eigen onderwijsinstelling. Daarnaast gelden voor het behalen van de minor de reglementen van de betreffende opleiding waaronder de minor van jouw voorkeur onder valt. Voor vragen verwijzen we je naar de minorcoördinator. 

Om je aan te melden voor een thematische minor bij de TU Delft, volg je onderstaande stappen. 

Stap 1: Regel een tweede inschrijving bij de TU Delft

Als je als externe (bachelor) student een thematische minor aan de TU Delft wilt volgen, moet je eerst zorgen dat je een inschrijving krijgt aan de TU Delft. Hiervoor onderneem je de volgende stappen: 

  1. Regel naast de inschrijving bij jouw eigen onderwijsinstelling een tweede inschrijving als (minor)student aan de TU Delft via Studielink

  2. Kies bij “Kies een studie” de bachelor/minor opleiding die de minor van je keuze aanbiedt en doorloop alle stappen.

  3. Nadat je een tweede inschrijving, als (minor)student aan de TU Delft via Studielink hebt geregeld, ontvang je een e-mail met je TU Delft studentennummer en een NetID. Het TU Delft studentennummer heb je nodig om je aan te melden voor de minor van je keuze. 

Stap 2: Meld je aan voor de TU Delft minor

Nadat je een tweede inschrijving, als (minor)student aan de TU Delft via Studielink hebt gedaan, vul je het online formulier voor je minoraanmelding in dat hieronder beschikbaar is gedurende onderstaande aanmeldperiodes. Na sluiting van deze aanmeldperiodes kom je niet meer in aanmerking voor een minor bij TU Delft. 

Aanmelden voor een selectieminor: 1-15 April 2021 
Aanmelden voor een niet-selectieminor:  3-31 mei 2021 

*per thematische minor is in het totaaloverzicht aangegeven wanneer de aanmeldperiode is. 

Stap 3: Beoordeling en afronding van je aanmelding

Als je eenmaal je Studielink inschrijving en aanmelding voor een thematische minor bij de TU Delft hebt gedaan, zal na sluiting van de aanmeldperiode de beoordeling op toelaatbaarheid plaatsvinden. De inhoudelijke beoordeling wordt door de minorcoördinator gedaan. Als blijkt dat je toelaatbaar bent wordt dit door de minorcoördinator doorgegeven aan de centrale minoradministratie, waarna je vervolgens na afloop van alle reguliere aanmeldperiodes definitief wordt ingeschreven of uitgeschreven. 

Het aantal plaatsen voor externe studenten is zeer beperkt. We raden je daarom aan om vooraf al een alternatief achter de hand te hebben. 

Belangrijk om te weten:  

  • Je kunt je voor maximaal 1 thematische minor aanmelden. 
  • Een aanmelding geeft geen plaatsingsgarantie. 
  • Aangemeld voor een selectieminor? Begin mei ontvang je per e-mailbericht of je geplaatst bent op de selectieminor van jouw keuze. 
  • Aangemeld voor een niet-selectieminor? Na half juli ontvang je per e-mailbericht of je geplaatst bent op de niet-selectieminor van jouw keuze. 
  • Om een minor aan de TU Delft te volgen moet je een actieve bachelor inschrijving hebben aan een andere Nederlandse onderwijsinstelling. Als je geplaatst bent voor een minor aan de TU Delft dan moet je door middel van een Bewijs Betaald Collegegeld (BBC) van je thuisinstelling aantonen dat je een actieve bachelor inschrijving hebt. Vraag bij jouw thuisinstelling een BBC aan met het verzoek dit per e-mail naar de contactcentre-esa@tudelft.nl te sturen. 
Uitschrijven na inschrijving

Heb je besloten om geen thematische minor aan de TU Delft te volgen en wil je je uitschrijven? Neem dan uiterlijk 31 augustus contact op met de centrale minorcoördinatie van de TU Delft en vermeld wat je TU Delft studentnummer is en voor welke minor je je wilt uitschrijven. Je bent zelf verantwoordelijk voor een tijdige uitschrijving als (minor-)student bij TU Delft.

Het is niet mogelijk om je uit te schrijven voor een minor om je vervolgens weer in te schrijven voor een andere TU Delft minor.

Veel gestelde vragen

Heb je na het lezen van bovenstaande aanmeldings- en plaatsingsprocedure nog vragen. Neem dan eerst een kijkje bij onze veelgestelde vragen

Voor inhoudelijke vragen over de thematische minor van jouw voorkeur kun je contact op met de betreffende minorcoördinator.