TU Delft minors voor studenten uit Leiden en Rotterdam

Binnen je bacheloropleiding heb je de mogelijkheid om je minorruimte op verschillende manieren in te vullen.  Wil jij je verbreden of verdiepen in een technische studie, leren denken op een andere manier en studeren in een andere stad? Dan heb je de mogelijkheid om een thematische minor te volgen aan de Technische Universiteit Delft. De TU Delft biedt diverse thematische minors aan waarmee jij je kunt verbreden of juist kan specialiseren.  

Op deze pagina vind je informatie over onder andere het aanbod, het aanmeldproces en andere praktische zaken.

Welke keuze is er voor het volgen van een thematische minor?

Disclaimer: Elke thematische minor heeft een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Het kan dus voorkomen dat je niet geplaatst kan worden op een minor van jouw voorkeur. 

De TU Delft biedt jaarlijks meer dan 50 minors aan. Het minoraanbod bestaat uit zowel selectieminors als niet-selectieminors. Deze kunnen zowel verbredend als verdiepend zijn op jouw studie. 
 
Bekijk het gehele minoraanbod van TU Delft in het totaaloverzicht en controleer of de minor van je voorkeur voor jouw opleiding toegankelijk is. Dit doe je in de toelatingsmatrix. 
 
De TU Delft biedt alleen thematische minors aan voor het eerste semester van het academische jaar. Dit zijn overwegend 30EC minors. Alleen de faculteit Bouwkunde biedt zowel 15EC als 30EC minors aan. 

Let op: De roosters in Delft kunnen afwijken van de roosters in Leiden en Rotterdam. Daarnaast gelden voor het behalen van de minor de reglementen van de betreffende opleiding waaronder de minor van jouw voorkeur onder valt. Voor vragen verwijzen we je naar de minorcoördinator. 

Aanmelden en plaatsing

Als Leidse of Rotterdamse student kan je jezelf via je eigen universiteit aanmelden voor TU Delftminors. Volg de aanmeldprocedure voor minors zoals aangegeven door jouw eigen instelling. De procedure van TU Delft minors is daarin opgenomen. 

De Universiteit van Leiden, Delft en Rotterdam zorgen er onderling vervolgens voor dat jouw aanmelding op de juiste manier wordt verwerkt en doorgegeven. 

Aandachtspunten: 

  • Je kunt maximaal 1 TU Delft minorinschrijving per jaar hebben 

  • Je kunt alleen in aanmerking komen voor een TU Delft selectieminor wanneer je je tussen 1 en 15 april 2021 aanmeldt via jouw eigen instelling. Denk er daarnaast aan dat er aanvullende toelatingscriteria kunnen gelden.  

  • Je kunt alleen in aanmerking komen voor een TU Delft niet-selectieminor wanneer je je tussen 3 en 31 mei 2021 aanmeldt via jouw eigen instelling. 

  • Controleer of je toegang hebt tot de TU Delft minor van jouw keuze in het aanmeldsysteem van je eigen universiteit. 

  • Je bent zelf verantwoordelijk voor het op tijd indienen en voltooien van een tweede inschrijving, als (minor)student aan de TU Delft via Studielink. 

Studenten van een joint-degree opleiding melden zich voor een minor aan bij de penvoerende universiteit en volgen daarmee de procedure van die instelling (zie onderstaand schema). 

LDE opleiding 

 

Penvoerende universiteit 

Klinische Technologie 

 

TU Delft 

Life Science and Technology 

 

TU Delft 

Molecular Science & Technology 

 

Universiteit Leiden 

NanoBiology 

 

TU Delft 

Verplichte inschrijving als student aan TU Delft

Ben je definitief geplaatst op een thematische minor aan de TU Delft, of een LDE-minor? Regel dan uiterlijk 31 augustus, naast de inschrijving bij je eigen universiteit*, een tweede inschrijving als (minor)student aan de TU Delft via Studielink

  • Kies bij “Kies een studie” de minor opleiding die de minor van je keuze aanbiedt en doorloop alle stappen. 

  • Nadat je je inschrijving, als (minor)student, aan de TU Delft via Studielink hebt geregeld, ontvang je een e-mail met je TU Delft studentennummer en een NetID. 

*Studenten van een joint-degree opleiding hebben geen aanvullende tweede inschrijving als (minor)student aan de TU Delft nodig. Immers heb je al een geldige inschrijving als student bij een joint-degree opleiding bij alle betrokken instellingen.

Uitschrijven na inschrijving

Heb je na plaatsing besloten om geen thematische minor aan de TU Delft te volgen en wil je je uitschrijven? Dit doe je via je eigen universiteit. 
 
De universiteiten van Leiden, Delft en Rotterdam zorgen er vervolgens onderling voor dat jouw uitschrijving op de juiste manier wordt verwerkt en doorgegeven. Je bent zelf verantwoordelijk voor een tijdige uitschrijving als student bij de TU Delft via Studielink. 

Veelgestelde vragen

Heb je na het lezen van bovenstaande aanmeldings- en plaatsingsprocedure nog vragen. Neem dan eerst een kijkje bij onze veelgestelde vragen

Voor inhoudelijke vragen over de thematische minor van jouw voorkeur kun je contact op met de betreffende minorcoördinator.