Minors voor TU Delft Studenten

Binnen je bacheloropleiding heb je de mogelijkheid om je minorruimte op verschillende manieren in te vullen. Wil jij je verbreden of verdiepen in een andere studie, leren denken op een andere manier en/of studeren in een andere stad? Dan heb je de mogelijkheid om een thematische minor te volgen aan de Technische Universiteit Delft, maar ook in Leiden, Rotterdam of (ver) daarbuiten. De TU Delft biedt diverse thematische minors aan waarmee jij je kunt verbreden of juist kan specialiseren

Studeer je aan een universiteit in Leiden (inclusief de joint-degree bacheloropleiding MST) of Rotterdam of een andere universiteit? Kijk dan voor meer informatie op de pagina voor Leidse en Rotterdamse of externe studenten.

Het is niet meer mogelijk om je aan te melden voor een thematische minor. De aanmeld- en registratieprocedure is gesloten. Je hebt enkel nog de mogelijkheid tot het samenstellen van een individuele (vrije) minor.

Lees hier onder alles over het minoraanbod voor TU Delft-studenten. Je kan kiezen uit thematische minors in Delft, maar ook LDE-minoren en minoren in Leiden of Rotterdam.

Informatie over het aanmelden voor minoren in 2023-2024, kun je hier terugvinden vanaf half maart 2023.

Heb je na aanvang van de start van het academisch jaar besloten om geen thematische minor te volgen en wil je je uitschrijven?

Uitschrijven is na 1 september niet meer mogelijk. Wel kunnen we je minor op gestaakt zetten. Dit heeft geen consequenties.

Dit doe je door een verzoek tot minor-staking in te dienen via het emailadres van de afdeling Study Programme Administration (SPA) van jouw faculteit.

 • Je kunt je maximaal voor 30EC aan minors per jaar aanmelden/inschrijven. Dit betekent dat je dus ook twee minors van 15EC in een studiejaar kunt combineren.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor een tijdige en juiste aanmelding/inschrijving op een of meer minors.

 • In de maand mei is zijn er voor niet-selectie minors plaatsen gereserveerd voor studenten uit Leiden en Rotterdam. Wanneer deze niet worden opgevuld worden deze in juli opnieuw beschikbaar gesteld aan studenten van de TU Delft.

 • Controleer vooraf of je toegang hebt tot de minor van jouw keuze in de toelatingsmatrix, en de studiegids van de universiteit waar deze wordt aangeboden.

 • Controleer vooraf of in welke periode de minor van je voorkeur wordt gegeven. In sommige gevallen duurt een minor in Leiden of Rotterdam langer dan een semester. 

 • Je kunt je niet aanmelden voor een thematische minor zolang je in hetzelfde studiejaar ook een exchange minor gekoppeld hebt in je examenprogramma.

 • Studenten van een joint-degree opleiding melden zich voor een minor aan bij de penvoerende universiteit en volgen daarmee de procedure van die instelling (zie onderstaand schema). 

  Joint degree opleiding 

   

  Penvoerende universiteit 

  Klinische Technologie 

   

  TU Delft 

  Life Science and Technology 

   

  TU Delft 

  Molecular Science & Technology 

   

  Universiteit Leiden 

  Nanobiology 

   

  TU Delft 

 

Selectie minors

 • Je kunt alleen in aanmerking komen voor een selectieminor wanneer je je tussen 1 en 14 april 2022 aanmeldt via MyTUDelft. Denk er daarnaast aan dat er aanvullende toelatingscriteria kunnen gelden.  

  • Nadat je bent geplaatst op een selectieminor van 30EC kun jij jezelf niet meer uitschrijven om een andere niet-selectie minor te kiezen.

  • Nadat je bent geplaatst op een selectieminor van 15EC kun jij jezelf niet meer uitschrijven. Wel kun je nog een aanvullende niet-selectieminor of vrije minor van 15EC kiezen.

Niet-selectie minors

 • Je kunt alleen in aanmerking komen voor een niet-selectieminor, uit het volledige aanbod in Leiden, Delft én Rotterdam, wanneer je je tussen 2 en 31 mei 2022 aanmeldt via MyTUDelft.

 • Je kunt alleen nog in aanmerking komen voor een niet-selectieminor, uit het aanbod in Delft (mits nog plaatsen beschikbaar), wanneer je je tussen 1 en 15 juli 2022 aanmeldt via MyTUDelft.

Heb je na het lezen van bovenstaande aanmeldings- en plaatsingsprocedure voor thematische minors nog vragen? Neem dan eerst een kijkje bij onze veelgestelde vragen.

 • Alle aanmeldings- en plaatsingsinformatie op een rij? Je leest het terug in deze flyer.
 • Wil je weten wat de mogelijkheden zijn voor het combineren van meerdere minors? Gebruik dan dit overzicht.

Voor inhoudelijke vragen over de thematische minor van jouw voorkeur kun je contact op nemen met de betreffende minorcoördinator. 

/* */