Thematische minors voor TU Delft Studenten

Studeer je aan een universiteit in Leiden (inclusief de joint-degree bacheloropleiding MST) of Rotterdam of een andere universiteit? Kijk dan voor meer informatie op de pagina voor Leidse en Rotterdamse of externe studenten.

Aanmelden voor een thematische minor is niet meer mogelijk voor 2023-2024. Er worden ook geen thematische minors aangeboden in het tweede semester.
In maart 2024 vind je hier nieuwe informatie voor studiejaar 2024-2025.

Individuele minor

Binnen je bacheloropleiding heb je de mogelijkheid om je minorruimte op verschillende manieren in te vullen. Wil jij je verbreden of verdiepen in een andere studie, leren denken op een andere manier en/of studeren in een andere stad? Dan heb je de mogelijkheid om een thematische minor te volgen aan de Technische Universiteit Delft, maar ook in Leiden, Rotterdam of (ver) daarbuiten. De TU Delft biedt diverse thematische minors aan waarmee jij je kunt verbreden of juist kan specialiseren.

De TU Delft biedt jaarlijks meer dan 50 thematische minors aan. Samen met het aanbod uit Leiden en Rotterdam zijn dit er meer dan 200. Dit kan overweldigend zijn. Daarom geven we je wat tips bij het maken van een keuze.

Je meldt je voor een thematische minor in Leiden, Delft of Rotterdam aan via Eduxchange. Er gelden verschillende aanmeldperiodes, kijk dus goed wanneer jij je kunt aanmelden voor de thematische minor van jouw hoogste voorkeur.
Goed om te weten; Je kunt je niet aanmelden voor een thematische minor zolang je voor je minor naar het buitenland gaat.

Selectieminors

Voor een selectieminor geldt dat je naast een tijdige (voor)aanmelding via EduXchange mogelijk ook aanvullende documenten moet overhandigen. Lees de informatie in EduXchange bij het kopje 'goed om te weten' om te zien welk type selectie wordt toegepast en wat de deadlines zijn voor aanleveren van de aanvullende criteria. Voor Delftse thematische selectieminors kun jij je in april aanmelden. De uitslag wordt uiterlijk in de eerste week van mei gecommuniceerd.

(Voor)aanmeldperiode 3 April 2023 (13:00) Tot en met 16 April 2023 (23:59)

Let op - Je kunt je (voor)aanmelding alleen intrekken tijdens de aanmeldperiode in April. Nadat je definitief bent (geselecteerd en) geplaatst kun jij je niet meer uitschrijven. Je kunt je voor maximaal 30 EC (voor)aanmelden tijdens deze aanmeldperiode en alleen de hoogste voorkeur telt.


Niet-selectieminors

Voor een niet-selectieminor geldt directe inschrijving (geen loting) en toelating op basis van je huidige opleiding. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar. Het kan dus voorkomen dat de minor van je voorkeur vol is. Voor Leidse, Delftse en Rotterdamse thematische niet-selectieminors inclusief alle joint-minors, kun jij je in mei aanmelden.

Aanmeldperiode 8 Mei 2023 (13:00) Tot en met 12 Mei 2023 (12:59)
  16 Mei 2023 (13:00) Tot en met 31 Mei 2023 (23:59)

Ben je eenmaal ingeschreven voor een thematische minor van de TU Delft en zie je af van deelname, dan kun jij je zelf, tot 15 juli, uitschrijven via MyTUDelft
*Als je eenmaal bent geplaatst op een selectieminor kun jij je niet meer uitschrijven.

Ben je eenmaal ingeschreven voor een thematische minor uit Leiden of Rotterdam en zie je af van deelname, dan kun jij je zelf uitschrijven via de partneruniversiteit. Je kunt jezelf dus niet uitschrijven via Eduxchange of via MyTUDelft.
*de uiterste uitschrijfdatum kan verschillen per universiteit.

Lukt het niet om jezelf uit te schrijven, neem dan contact op met de betreffende (partner)universiteit. Vermeld je (lokale) studentnummer en de minor waarvoor jij je wilt uitschrijven. (Verwerking kan tot 5 werkdagen duren).

Uitschrijven en wisselen van minor is op eigen risico. Je kunt zonder minor plek eindigen. Het is niet mogelijk om in de tussentijd een plek te reserveren bij een andere minor tot je uitschrijving is verwerkt. Alleen minorinschrijvingen via eduXchange zijn geldend.

Goed om te weten