TU Delft minors voor externe studenten

Ben je een externe student en wil je een minor doen bij de Technische Universiteit Delft? Op deze pagina vind je informatie over onder andere het aanbod, het aanmeldproces en andere praktische zaken.

Studeer je aan een universiteit in Leiden of Rotterdam? Kijk dan voor meer informatie op de pagina voor Leidse en Rotterdamse studenten.

Het is niet meer mogelijk om je aan te melden voor een Delftse minor. De aanmeld- en registratieprocedure is gesloten.

Ben je reeds ingeschreven op een minor? Dan hoef jij je niet aan te melden voor de losse vakken in de minor waarop je staat ingeschreven. Een minorinschrijving is voldoende.
Kijk voor meer informatie op de informatiepagina Aanmelden voor Vakken en Tentamens.

Aanbod

De TU Delft biedt jaarlijks meer dan 50 minors aan. Deze worden allemaal aangeboden in het eerste semester. In het tweede semester biedt de TU Delft geen minors aan. De minors kunnen zowel verbredend als verdiepend zijn op jouw studie. De periode waarin jij je kunt aanmelden kan verschillen. Kijk dus goed wanneer jij je kunt aanmelden.

Een aanmelding op een minor in Delft betekent nog niet of je daadwerkelijk ook mag deelnemen. Elke externe student wordt beoordeeld op toelaatbaarheid en pas geplaatst na sluiting van de reguliere aanmeldperiodes voor TU Delft studenten, maar alleen als er dan nog plek beschikbaar is.

In de toelatingsmatrix kun je het aanbod voor aankomend jaar zien met de aanmeldperiode waarin jij je kunt aanmelden.

Aanmelden

Informatie over het aanmelden voor minoren in 2023-2024, kun je hier terugvinden vanaf half maart 2023.
TU Delft biedt geen minors aan in het tweede semester van 2022-2023.

Uitschrijven

Heb je de minor afgerond of heb je besloten om geen thematische minor aan de TU Delft te volgen en wil je je uitschrijven?

• Stap 1: Neem contact op met de centrale minorcoördinatie van de TU Delft en vermeld wat je TU Delft studentnummer is en voor welke minor je je wilt uitschrijven.
  • Stap 2: Schrijf je uit als (minor)student bij TU Delft. Je bent hiervoor zelf verantwoordelijk en dit gaat niet automatisch.
    (let op: ook als je besluit eerder te stoppen met je minor zul jij je zelf moeten uitschrijven als minorstudent)

Belangrijk om te weten

• TU Delft biedt alleen minors aan in het eerste semester
  • Je kunt je voor maximaal 1 minor aan de TU Delft inschrijven en het is niet mogelijk om te wisselen van minor.
  • Een aanmelding geeft géén plaatsingsgarantie.
  • Aangemeld voor een selectieminor? Begin mei ontvang je per e-mailbericht of je geplaatst bent op de selectieminor van jouw keuze.
  • Aangemeld voor een niet-selectieminor? Na half juni ontvang je per e-mailbericht of je geplaatst bent op de niet-selectieminor van jouw keuze.
  • Om een minor aan de TU Delft te volgen moet je een actieve bachelor inschrijving hebben aan een andere Nederlandse onderwijsinstelling. Als je geplaatst bent voor een minor aan de TU Delft dan moet je door middel van een Bewijs Betaald Collegegeld (BBC) van je thuisinstelling aantonen dat je een actieve bachelor inschrijving hebt. Je kunt via Studielink een verzoek voor een BBC indienen door je betalingsgegevens voor de TU Delft te regelen.

Veel gestelde vragen

Heb je na het lezen van bovenstaande aanmeldings- en plaatsingsprocedure nog vragen. Neem dan eerst een kijkje bij onze veel gestelde vragen

Voor inhoudelijke vragen over de thematische minor van jouw voorkeur kun je contact op met de betreffende minorcoördinator.

/* */