TU Delft minors voor externe studenten

Ben je een externe student en wil je een minor doen bij de Technische Universiteit Delft? Op deze pagina vind je informatie over onder andere het aanbod, het aanmeldproces en andere praktische zaken.

Studeer je aan een universiteit in Leiden of Rotterdam? Kijk dan voor meer informatie op de pagina voor Leidse en Rotterdamse studenten.

Het is niet meer mogelijk om je aan te melden voor een Delftse minor. De aanmeld- en registratieprocedure is gesloten.

Ben je reeds ingeschreven op een minor? Dan hoef jij je niet aan te melden voor de losse vakken in de minor waarop je staat ingeschreven. Een minorinschrijving is voldoende.
Kijk voor meer informatie op de informatiepagina Aanmelden voor Vakken en Tentamens.

Aanbod

De TU Delft biedt jaarlijks meer dan 50 minors aan. Deze worden allemaal aangeboden in het eerste semester. In het tweede semester biedt de TU Delft geen minors aan. De minors kunnen zowel verbredend als verdiepend zijn op jouw studie. De periode waarin jij je kunt aanmelden kan verschillen. Kijk dus goed wanneer jij je kunt aanmelden.

Een aanmelding op een minor in Delft betekent nog niet of je daadwerkelijk ook mag deelnemen. Elke externe student wordt beoordeeld op toelaatbaarheid en pas geplaatst na sluiting van de reguliere aanmeldperiodes voor TU Delft studenten, maar alleen als er dan nog plek beschikbaar is.

In de toelatingsmatrix kun je het aanbod voor aankomend jaar zien met de aanmeldperiode waarin jij je kunt aanmelden.

Om een minor in Delft te kunnen volgen moet je een aantal stappen ondernemen.

Stap 1: Regel een (minor)studentinschrijving bij de TU Delft

Zorg ervoor dat jij, als externe student, een (minor)studentinschrijving regelt bij TU Delft (via Studielink), voordat jij je aanmeldt voor een minor in Delft.

1. Login op Studielink.
  2. Kies bij 'Kies je studie' de bachelor/minor opleiding die de minor van je keuze aanbiedt en doorloop alle stappen. In het minoropleidingen overzicht vind je welke opleiding bij welke minor hoort.
  3. Nadat je de stappen hebt doorlopen ontvang je een email met je studentnummer.
    Dit studentnummer heb je nodig om je aan te melden voor de minor van je keuze.

Stap 2: Meld je aan voor de TU Delft minor van jouw voorkeur

Wanneer jij je (minor)student inschrijving, via Studielink, hebt geregeld, vul je het online formulier voor je minoraanmelding in dat hieronder beschikbaar is gedurende onderstaande aanmeldperiodes.
Na sluiting van deze aanmeldperiodes kom je niet meer in aanmerking voor een minor bij TU Delft.

Aanmelden voor een selectieminor: 1-14 April 2022 (13:00-13:00)
Aanmelden voor een niet-selectieminor:

2-31 mei 2022 (13:00-13:00)

*per thematische minor is in het aanbod aangegeven wanneer de aanmeldperiode is. Alle 15 EC thematische minors van de faculteit Bouwkunde worden voor externe studenten beschouwd als selectieminor.

Stap 3: Beoordeling en afronding van je aanmelding

Nadat je eenmaal je Studielink inschrijving en aanmelding voor een thematische minor bij de TU Delft hebt gedaan, zal na sluiting van de aanmeldperiode de beoordeling op toelaatbaarheid plaatsvinden.

De inhoudelijke beoordeling wordt door de minorcoördinator gedaan. Als blijkt dat je toelaatbaar bent wordt dit door de minorcoördinator doorgegeven aan de centrale minoradministratie, waarna je vervolgens na afloop van alle reguliere aanmeldperiodes definitief wordt ingeschreven of uitgeschreven.

Het aantal plaatsen voor externe studenten is zeer beperkt. We raden je daarom aan om vooraf al een alternatief achter de hand te hebben bij je eigen onderwijsinstelling.

Uitschrijven

Heb je besloten om geen thematische minor aan de TU Delft te volgen en wil je je uitschrijven?
Neem dan uiterlijk 31 augustus contact op met de centrale minorcoördinatie van de TU Delft en vermeld wat je TU Delft studentnummer is en voor welke minor je je wilt uitschrijven.

Je wordt niet automatisch uitgeschreven als student aan de TU Delft. Je bent zelf verantwoordelijk voor een tijdige uitschrijving als (minor)student bij TU Delft.

Belangrijk om te weten

• TU Delft biedt alleen minors aan in het eerste semester
  • Je kunt je voor maximaal 1 minor aan de TU Delft inschrijven en het is niet mogelijk om te wisselen van minor.
  • Een aanmelding geeft géén plaatsingsgarantie.
  • Aangemeld voor een selectieminor? Begin mei ontvang je per e-mailbericht of je geplaatst bent op de selectieminor van jouw keuze.
  • Aangemeld voor een niet-selectieminor? Na half juni ontvang je per e-mailbericht of je geplaatst bent op de niet-selectieminor van jouw keuze.
  • Om een minor aan de TU Delft te volgen moet je een actieve bachelor inschrijving hebben aan een andere Nederlandse onderwijsinstelling. Als je geplaatst bent voor een minor aan de TU Delft dan moet je door middel van een Bewijs Betaald Collegegeld (BBC) van je thuisinstelling aantonen dat je een actieve bachelor inschrijving hebt. Je kunt via Studielink een verzoek voor een BBC indienen door je betalingsgegevens voor de TU Delft te regelen.

Veel gestelde vragen

Heb je na het lezen van bovenstaande aanmeldings- en plaatsingsprocedure nog vragen. Neem dan eerst een kijkje bij onze veel gestelde vragen

Voor inhoudelijke vragen over de thematische minor van jouw voorkeur kun je contact op met de betreffende minorcoördinator.

/* */