Introductieprogramma’s voor Master-, Exchange- en schakelstudenten

Februari 2024

7, 8 en 9 februari

Het Introductieprogramma helpt je een goede start te maken met je studie in Delft. Het laat je kennismaken met  de universiteit, het leven in Delft en met het multiculturele studentenleven dat op je wacht. Het is ook een goede gelegenheid om nieuwe vrienden te maken. Elkaar leren kennen en vrienden maken is niet het enige: je maakt ook kennis met de studiecultuur van de TU Delft en doet wat praktische ervaring op met de academische vaardigheden die je nodig hebt zodra je begint met je studie.

Je kunt de sociale en culturele mogelijkheden ontdekken waar je je naast je studie aan de TU Delft mee bezig kunt houden. Naast het IP willen we je graag uitnodigen om meer te weten te komen over de studenten- en studieverenigingen die actief zijn bij de TU Delft en je aan te melden voor de Uni-Life app, waarmee je op de hoogte blijft van alle activiteiten rondom de campus.

Op dit moment werken wij hard aan het maken van het Introductie Programme voor het voorjaar. Het voorlopige programma kun je hier vinden.

 

Introduction Programme Brightspace Course

Brightspace is de leer- en samenwerksomgeving van de TU Delft en wordt voor bijna alle vakken gebruikt. De IP Brightspace cursus helpt je niet alleen het systeem te leren kennen, maar ook bekend te raken met de academische vaardigheden en de studiecultuur van de TU Delft. Daarnaast bevat het informatie over onder meer het studentenstatuur, de code of conduct, het laptopproject en de services van de TU Delft waar je gebruik van kunt maken; zoals studieplekken, de universiteitsbibliotheek, studentenwelzijn, studieadviseurs en psychologen. Daarnaast vind je er informatie over het leven in Delft, het bruisende studentenleven, de TU Delft campus.

Toegang tot Brightspace zul je een maand voor aanvang van je studie krijgen.

Q&A Sessions

Voor de start van je studie in het voorjaar, organiseren we twee online Q&A sessies. IP studenten en studentambassadeurs van de TU Delft praten over onderwerpen zoals het leven in Delft en wat er van je verwacht wordt om aan de TU Delft te studeren. Je kuint hen ook vragen te stellen en als 'ervaringsdeskundigen' zullen ze je antwoord geven op je vraag. Als je geen vragen hebt, zal luisteren naar de sessies ook kunnen bijdragen aan je kennis over het studeren en wonen in Delft. De sessies zullen in het Engels plaatsvinden.
Sessie 1: 19 december 2023, 15:00-16:00 
Session 2: 15 januari 2024, 15:00-16:00

De link naar de sessies zullen via social media IP instagram worden gedeeld en hieronder

 

 

Hoe kan ik deelnemen?

Als je nieuw bent aan de TU Delft en je hebt je aangemeld voor een Master- Exchange of schakelprogramma, dan kun je per e-mail een uitnodiging verwachten over hoe je je kunt inschrijven voor het On Campus Introductie Programma. Voor de Q&A sessies en de Brightspace course hoef je je niet aan te melden.

Ga je in februari starten als TU Delft student, dan ontvang je in december een uitnodiging om je aan te melden. Voor schakelstudenten kan dat ook nog half januari worden (afhankelijk van de stand van zaken van je schakelovereenkomst).

Als je de e-mail in december nog niet hebt ontvangen en je wilt meedoen aan het IP Spring 2024, stuur dan een e-mail naar IPspring2024@tudelft.nl​​​​​​​​​​​​​​. Vermeld daarbij je studentnummer en vermeld in het onderwerp 'Introductieprogramma' .

Follow the Introduction Programme on

Instagram

YouTube

Facultaire introductieprogramma’s


Introductieprogramma’s van de faculteiten zullen plaatsvinden in de eerste week van februari. Deze programma’s zijn veelal verplicht.

Je zult hierover door je faculteit worden geïnformeerd.