Introductieprogramma’s voor Master-, Exchange- en schakelstudenten

februari 2023

Deelname aan het Introductieprogramma helpt je een goede start te maken met je studie in Delft. Het is een intensief, maar leuk programma dat je laat kennismaken met de TU Delft en het multiculturele studentenleven in Delft.

Het introductieprogramma van dit jaar, bestaat uit drie onderdelen die elkaar versterken en alles bieden wat de nieuwe studenten van over de hele wereld willen weten. Dit samengestelde programma zal een kick start geven bij de start van je studie in Delft. De drie onderdelen zijn:
Live Online Q&A Sessionsde Brightspace cursus en het On Campus Introduction Programme. 
Je studieprogramma en/of faculteit organiseren meer specifieke introducties. Daarover zul je door de faculteit worden geïnformeerd.

De TU Delft adviseert je om deel te nemen aan alle mogelijke programma’s, maar als je niet kunt deelnemen aan de on campus dagen, dan bieden de twee online elementen veel informatie om je start bij de TU Delft te bevorderen.

We kijken er naar uit om je te ontmoeten tijdens het Introducieprogramma, bij de online sessies of tijdens het On Campus programma.

Q&A Sessions

Voor de start van je studie in het voorjaar, organiseren we twee online Q&A sessies. IP studenten en studentambassadeurs van de TU Delft praten over onderwerpen zoals het leven in Delft en wat er van je verwacht wordt om aan de TU Delft te studeren. Je kuint hen ook vragen te stellen en als 'ervaringsdeskundigen' zullen ze je antwoord geven op je vraag. Als je geen vragen hebt, zal luisteren naar de sessies ook kunnen bijdragen aan je kennis over het studeren en wonen in Delft. De sessies zullen in het Engels plaatsvinden.
Sessie 1: 15 december 2022, 15:00-16:00 
Session 2: 10 januari 2023, 15:00-16:00

De link naar de sessies zullen via social media worden gedeeld en hieronder.

Introduction Programme Brightspace Course

Brightspace is de leer- en samenwerksomgeving van de TU Delft en wordt voor bijna alle vakken gebruikt. De IP Brightspace cursus helpt je niet alleen het systeem te leren kennen, maar ook bekend te raken met de academische vaardigheden en de studiecultuur van de TU Delft. Daarnaast bevat het informatie over onder meer het studentenstatuur, de code of conduct, het laptopproject en de services van de TU Delft waar je gebruik van kunt maken; zoals studieplekken, de universiteitsbibliotheek, studentenwelzijn, studieadviseurs en psychologen. Daarnaast vind je er informatie over het leven in Delft, het bruisende studentenleven, de TU Delft campus.

Toegang tot Brightspace zul je een maand voor aanvang van je studie krijgen.

On Campus Introductieprogramma 8, 9 en 10 februari 2023

Op 8, 9 en 10 februari vindt het On Campus Introductieprogramma (IP) en de facultaire introductie plaats. 

Tijdens het On Campus IP zul je de campus leren kennen, nieuwe medestudenten leren kennen en vrienden maken.

Dit on campus programma bestaat uit groeps- en individuele activiteiten, om de campus te verkennen de studiecultuur van de TU Delft te leren kennen en academische vaardigheden te oefenen die je nodig zult hebben tijdens je studie. Tevens kun je de vele sociale en culturele mogelijkheden ontdekken die het bruisende Delftse studentenleven je te beiden heeft, zowel binnen verenigingen als andere opties, zoals het aanbod van X TU Delt op het gebied van o.a. sport, culturele activiteiten en hobbies.
Je zult worden ingedeeld in een team met studenten van alle faculteiten en van over de hele wereld. Elk team heeft ook een coach, een huidige TU-student die veel informatie kan geven vanuit zijn/haar ervaring. 

De faculteit zal je informeren over de facultaire introductie op de vrijdag.

Hoe kan ik deelnemen?

Als je nieuw bent aan de TU Delft en je hebt je aangemeld voor een Master- Exchange of schakelprogramma, dan kun je per e-mail een uitnodiging verwachten over hoe je je kunt inschrijven voor het On Campus Introductieprogramma. Voor de Q&A sessies en de Brightspace course hoef je je niet aan te melden.

Ga je in februari starten als TU Delft student, dan heb je inmiddels een uitnodiging per mail ontvangen.  De deadline om je aan te melden is op 28 januari verlopen. Het is niet meer mogelijk om je alsnog aan te melden. 

Mocht je vragen hebben over IP Spring 2023, stuur dan een e-mail naar contactcentre-ESA@tudelft.nl. Vermeld daarbij je studentnummer en vermeld in het onderwerp 'Introductieprogramma' .

Follow the Introduction Programme on

Instagram

YouTube

Facebook

Facultaire introductieprogramma’s


10 Februari

Introductieprogramma’s van de faculteiten zullen plaatsvinden in de eerste week van februari. Deze programma’s zijn veelal verplicht.

Je zult hierover door je faculteit worden geïnformeerd.