Ariston '80

v.v. Ariston '80 is de enige open studentenvoetbalvereniging in Delft. Sinds de oprichting in 1980 is Ariston '80 uitgegroeid tot een club met meer dan 500 leden. Daarmee is het één van de grotere sportverenigingen in Delft. En dankzij de vele activiteiten is de vereniging ook een plek voor de Delftse voetballiefhebbers om een sociaal netwerk op te bouwen.

v.v. Ariston '80 groeide van vier herenteams in 1980 naar zeventien herenteams en vier vrouwenteams in het seizoen 2019-2020. Met het grote aantal van 21 teams biedt Ariston '80 voetbal voor elk niveau. Het eerste damesteam speelt 2e klasse en het eerste herenteam speelt 3e klasse, terwijl de andere teams tussen de 2e en 8e klasse van de KNVB spelen. Er is dus de mogelijkheid om op een serieus niveau te voetballen, maar ook om op een lager niveau mee te doen of zelfs om te gaan voetballen.

De selectie, de niet-selectie en de dames trainen op dinsdag en donderdag. Elk team staat ingeschreven bij de KNVB en de wedstrijden worden op zaterdag gespeeld. Deze vinden plaats op de velden van de X TU Delft maar door de grote groei van de afgelopen jaren was Ariston '80 genoodzaakt om de faciliteiten van DVV Delft te gebruiken voor meer velden.

Naast voetbal wordt er twee keer per week een borrel georganiseerd, in combinatie met diverse activiteiten, zowel groot als klein, op de eigen locatie van de club op de Brabantse Turfmarkt: de TAP. Verder worden er jaarlijks toernooien georganiseerd, zoals het nieuwjaarstoernooi en een groot toernooi in mei ter afsluiting van het seizoen.

Ariston' 80 wordt door de studenten zelf gerund en er zijn dus mogelijkheden voor de leden om zich te ontwikkelen in een van de vele commissies van de vereniging. Op deze manier leren ze meer mensen kennen binnen de club en ook buiten hun team. Bij v.v. Ariston '80 kunnen studenten hun plek vinden in Delft en samen met vrienden op hun eigen niveau voetballen.

Projecten

Scheidsrechtersavond

Niet altijd geliefd, maar wel altijd nodig: de scheidsrechter! Iedere zaterdag moeten er weer thuiswedstrijden gefloten worden en dat betekent onze Aristoni ook aan de beurt komen om een wedstrijd te fluiten. Hier worden zij zo goed mogelijk in begeleid door onze ScheidCie. Deze commissie organiseert voor de eerstejaars van onze vereniging de scheidsrechtersavond. Hier worden de spelregels van de voetbal op een interactieve manier behandelt en krijgen zij tips voor het fluiten van een wedstrijd.

Nieuwjaarstoernooi

Af en toe hebben Aristoni de behoefte om eens op een andere ondergrond te voetballen. Daarom wordt jaarlijks het nieuwe jaar afgetrapt met een nieuwjaarstoernooi in de zaal! Teams worden gemixt en zullen geheel in themaoutfit op het veld verschijnen. Bij dit evenement wordt er vooral veel genoten van de vele panna’s die worden gegeven en geïncasseerd.

Voetbalreizen

Veel van onze leden kijken ook regelmatig naar voetbal, voor die leden worden er ook voetbalreizen georganiseerd. Zo ging een groot deel van de damesafdeling naar een wedstrijd van de Oranje Leeuwinnen op het WK 2019 in Valenciennes. Bij deze wedstrijd kleurde het hele Franse stadion oranje, desondanks vonden onze leden een manier om op te vallen. Dit bleef niet onopgemerkt bij nationale en internationale media.

De Kwartfinale

Elke einde van het studiekwartaal wordt er een open feest georganiseerd in het eigen pand van Ariston ’80: de Kwartfinale. Elke editie wordt georganiseerd door één van de enthousiaste teams van onze vereniging. Bij de Kwartfinale zijn alle studenten welkom om een ticket te kopen! Hét moment voor onze leden om de TAP aan hun studievrienden, vrienden van thuis en huisgenoten te laten zien.

Toeter

Een vereniging is natuurlijk niet compleet zonder een clubblad. De Toeter, het clubblad van Ariston ‘80, staat vol met inspirerende verhalen, prachtige plaatjes, grappige quotes en alle inside info die je als Aristoni zou moeten weten. Onze creatieve toetercommissie brengt elk jaar drie Toeters uit, die tijdens de derde helft voor genoeg gesprekstof zorgen.

Eindejaarstoernooi

Ieder jaar wordt het voetbalseizoen traditioneel afgesloten met een eindejaarstoernooi. Met je team, huis of andere groep vrienden neem je het tegen andere teams op in 7-tegen-7 wedstrijden. Afhankelijk van de locatie kan er gekampeerd worden op het terrein en het toernooi wordt afgesloten met een episch feestje.