Delftsch Studenten Corps

Het Delftsch Studenten Corps, kortweg het D.S.C., is sinds 1848 een van de grootste studentenverenigingen van Delft.

Het D.S.C. is in de eerste plaats een gezelligheidsvereniging. Het is een plek waarstudenten elkaar ontmoeten om te ontspannen, een plek waar je makkelijk vrienden maakt. Het doel is verbondenheid. Niet alleen onderling, maar tevens met de vereniging. Daarnaast streeft het D.S.C. naar de academische en persoonlijke ontwikkeling van Leden op allerlei gebieden naast alleen de gekozen studierichting. Op gebieden van sport, cultuur en muziek kunnen Leden nieuwe ervaringen opdoen.

Op het DSC vind je een goede mix van ontspanning, gezelligheid, vriendschap, feesten en studie. Van ijshockey tot kitesurfen, van schaken tot voetbal en van studeren in de bieb tot jezelf inzetten voor kinderen in Afrika, alles kan op het DSC. Alle onderverenigingen van de zaak bestaan uit leden en staan altijd open voor nieuwe ideeën. Als je een vet idee hebt, laat het weten, doe er iets mee en het is mogelijk!

Delftsch Studenten Corps

Type
Fraternity

Target audience
Bachelor

Projects

Almanak

Ieder jaar brengt de Almanakredactie in december een nieuwe almanak, het jaarboek, uit. Vanaf de zomer is de Redactie van de Almanak bezig om een mooi boek in elkaar te zetten met veel verhalen en foto's van de leden van het DSC. Tijdens de avond van de Almanakuitreiking wordt met liedjes en cabaret terug gekeken op het afgelopen jaar. De avond en het kalenderjaar worden daarna afgesloten met een spetterend feest.

Stichting LiD

Stichting Leven in Delft (LiD) streeft ernaar de maatschappelijke betrokkenheid en interatie te vergroten tussen studenten van DSC en inwoners van Delft, om zo bij te dragen aan een beter Delft. Ze organiseren activiteiten zoals bijvoorbeeld een jaarlijks familiediner: een diner met activiteiten voor jong en oud voor mensen die bij de voedselbank zitten, of zoals het organiseren van een kartavond voor vluchtelingen, in samenwerking met Engineers for Refugees.

Stichting Mara

In Delft bestaat Stichting Mara uit 8 enthousiaste studenten van het DSC die 2 keer per jaar op medicijnentransport gaan naar de Balkan. Ze gaan dan met 3 studenten uit de groep in de Mara bus op pad en op twee dagen rijden belanden ze in een dorpje of stad waar mensen nogsteeds onder erbarmelijke omstandigheden in ziekenhuizen of vluchtilingenkampen leven.

Groups

Delftsche Studenten Cultuur Gezelschap de Achterbak

Ondanks de Delftsche studies op werktuigbouwkundig, elektrotechnisch of thermodynamisch gebied, zitten er toch veel creatieve geesten bij het Delftsch Studenten Corps. Voor hen bestaat het culturele gezelschap “de Achterbak”, de nieuwste ondervereniging. Het brede repertoire aan vaste Achterbak activiteiten bestaat onder andere uit een foodfestival, een liftwedstrijd, museumbezoeken, originele activiteiten op de Societeit zoals lasergamen en disco’s met oude platen.

Foto’s: Zaak Vol Smaak is een foodfestival georganiseerd vanuit de Zaak, maar iedereen uit Delft is van harte welkom! Studenten nemen hun buurman, postbode en oppaskinderen mee en iedereen kan langskomen voor een hapje, drankje of dansje!

Delftsche Studenten Surf Skate Snow Society (DS5)

DS5 is een ondervereniging voor alle snowboarders, wakeboarders, flowboarders, kiters, surfers, maar ook iedereen die wil relaxen en chillen op het strand. Ze organiseren kite surf clinics in Oostvoorne, golf- en windsurf uitjes, een groot strandfeest bij het Zwarte Pad en een jaarlijkse surfreis van een week lang naar Marokko.