Delftsch Studenten Corps

Het DSC is een van de grootste studentenvereniging van Delft. Er is hier een mix van ontspanning, gezelligheid, vriendschap, feesten en studie.

Sinds 1848, het jaar dat het Delftsch Studenten Corps werd opgericht, is het DSC de actiefste en meest toonaangevende studentenvereniging van Delft. Op het DSC vind je een goede mix van ontspanning, gezelligheid, vriendschap, feesten en studie. 

Het merendeel van de leden woont in een van de 200 corpshuizen die grotendeels in het centrum van Delft liggen. Bovendien heeft het DSC 24 onderverenigingen die diverse activiteiten organiseren. Van ijshockey tot kitesurfen, van schaken tot voetbal en van studeren in de bieb tot jezelf inzetten voor kinderen in Afrika, alles kan op het DSC.

Wanneer je lid wordt bij het DSC vorm je na een paar weken een jaarclub; een groep van 19 tot 21 jongens of meisjes uit hetzelfde jaar. Met je jaarclub kun je veel ondernemen, bijvoorbeeld: samen een drankje doen op de Societeit, studeren, op vakantie en feesten. Een jaarclub is heel hecht: veel clubgenoten doen, jaren na hun studententijd, nog dingen samen en spreken elkaar regelmatig.

Wil je meer weten van het DSC? Neem dan een kijkje op onze website!

Delftsch Studenten Corps

Type
Fraternity/Culture/Sport

Target audience
Bachelor/Master

Projects

Stichting Leven in Delft

Het doel van stichting LID is het creëren en versterken van de maatschappelijke betrokkenheid en interactie tussen studenten van het DSC en de inwoners van de stad Delft, om zo bij te dragen aan een beter Delft.

Delft United

Het idee achter Delft United is het creëren van verschillende activiteiten waar zowel Nederlandse als internationale studenten kunnen deelnemen om zo de Nederlandse studentencultuur meer te richten op internationale studenten.

Grafico Delft

Studenten Corps. Grafico biedt Delftenaren de kans om bijna tegen inkoopprijs drukwerk te bestellen of ander grafisch advies te leveren.