D.S.R. Proteus-Eretes

De roeivereniging voor en van ondernemende, sociale en sportieve studenten. D.S.R. Proteus-Eretes: “Als je iets wil bereiken, hoef je het alleen te doen.”

Proteus-Eretes is met haar 1013 leden de grootste roeivereniging van Delft. Roeien is voor ons dé verbindende factor tussen de leden. Of je voor de Olympische spelen traint, gewoon fit wil blijven, of liever vanaf de kant meekijkt, op Proteus is voor iedereen plek. Onze vereniging is, sinds haar oprichting in 1947, een ondernemende en alsmaar groeiende vereniging. Door de gestaagde groei verhuisde Proteus in 1997 naar onze huidige locatie op de Rotterdamseweg. Het nieuwe verenigingsgebouw, de Beuk, werd ontworpen door architect Gunnar Daan. De nieuwe locatie gaf de mogelijkheid om een vloot op te bouwen van meer dan 100 boten. Op dit moment bezit Proteus dan ook de grootste vloot van studenten roeiend Nederland. Zowel op competitie, wedstrijd- en internationaal niveau is Proteus actief en belangrijker nog: succesvol. In het competitieroeien komt Proteus het meest als eerst over de finish. In 2020 zijn er maar liefst drie Proteërs geselecteerd voor het EK voor roeiers onder de 23 jaar

en ten slotte is Proteus-Eretes sinds 1988 altijd vertegenwoordigd op de Olympische spelen. Naast roeien is er op Proteus nog veel meer te beleven. Elke dinsdag en donderdag wordt er gegeten en geborreld en worden er regelmatig (thema) feestjes georganiseerd. Kortom, gezelligheid is gegarandeerd. Een paar keer per jaar vinden er ook grotere evenementen plaats op Proteus. Zo organiseert Proteus twee nationale roeiwedstrijden en de grootste silent disco van de Benelux. Verder worden er jaarlijks ook nog een wintersportvakantie, een roeitocht door Nederland, weekendjes weg en trainingskampen georganiseerd. Door het veelzijdige karakter van D.S.R. Proteus-Eretes vindt iedereen hier zijn of haar plek.

D.S.R. Proteus-Eretes

Type
Sport

Target audience
Bachelor/Master

Projects

WW

De opening van het nationale roeiseizoen wordt gehouden op onze eigen vereniging met de Winter Wedstrijden. Het evenement waar menig roeier na de winter eindelijk weer mag starten, wordt door onze eigen commissie de WWK en helpende leden elk jaar georganiseerd. De wedstrijd staat bekend om besneeuwde en koude omstandigheden, maar is elk jaar vanwege het winterzonnetje, de warme chocolademelk en een vol verenigingsgebouw een gezellige dag.

PEiL

Proteus-Eretes in ’t Lang (PEiL) is een groot roei evenement waar vele studenten uit het hele land op af komen die elk jaar door onze eigen studenten wordt georganiseerd. De wedstrijd is 4,5 km lang en is daarmee de langste wedstrijd voor de eerstejaars competitieroeiers. De wedstrijd zit in meerdere bokalen (toernooien) en wordt met de aanwezige studenten roeiers altijd afgesloten met een groot feest.

Toertocht

Na de laatste wedstrijden van het hoofdseizoen begint de zomervakantie. Voor veel mensen is dit een reden om de riemen even in de wilgen te hangen, maar er blijft altijd animo voor een lang stuk roeien. Om dit te faciliteren wordt in de eerste week van de zomervakantie een meerdaagse toertocht georganiseerd. Met een delegatie Proteërs reis je af naar een locatie in Nederland vanaf waar je in meerdere dagen een rondje over de Nederlandse wateren roeit. Je kunt je als ploeg of als individu opgeven, wat de toertocht ook een leuke kans maakt om weer eens wat mensen te spreken die je normaal niet tegenkomt!

Trainingskampen

Gedurende het jaar moet er door de wedstrijdroeiers altijd hard getraind worden voor de wedstrijden. Om de roeiers hier optimaal op voor te bereiden worden er meerdere trainingskampen georganiseerd. In februari worden er twee trainingskampen georganiseerd als voorbereiding op het langebaan seizoen. De ouderejaars gaan een week naar Sevilla terwijl de eerstejaars naar Brugge gaan. Na het langebaan seizoen volgt er een trainingskamp in Tilburg waar de focus verlegd wordt naar kortebaan wedstrijden.

Borrels

Twee keer per week is er een borrel op Proteus en wordt er gekookt.

Activiteitenweken

Twee keer per jaar organiseren commissies een week vol feest en activiteiten zoals lasergamen.

Wintersport

Ieder jaar organiseert Proteus een wintersportvakantie. Zowel ervaren skiërs als beginners gaan mee.

Feesten

Een paar keer per jaar wordt er een groot feest gegeven op Proteus met allerlei thema’s.

Groups

Commissies

Naast roeien en borrelen is er nog veel meer te doen op Proteus. Met maar liefst 53 commissies is er ruimte om je naast je studie te ontwikkelen. De doelen van commissies lopen uiteen van het organiseren van nationale wedstrijden tot het fotograferen van activiteiten en van het repareren van boten tot het organiseren van grote feesten.

Vloten

Wanneer je graag nog meer gezelligheid zoekt, kan je lid worden van een vloot. Vloten bestaan uit leden van verschillende jaarlagen en kunnen vergeleken worden met disputen bij andere verenigingen. Een vloot zorgt ervoor dat je vooral in je latere jaren bij Proteus verbonden blijft met de vereniging. Er bestaan binnen Proteus vijf verschillende vloten, zodat er voor iedereen wat bij zit. Je kan met je vloot samen feesten en borrelen, maar er worden ook vele andere activiteiten georganiseerd. Zo zijn er de afgelopen jaren bijvoorbeeld fietsweekenden, rallies, ouderwetse bowling uitjes en heel veel feesten georganiseerd door de verschillende vloten op Proteus.
/* */