D.S.S. De Bolk

Wij zijn een kleine, alternatieve vereniging die meer voelt als een groep vrienden met een bar aangezien iedereen elkaar kent. We borrelen, spelen spelletjes van onze spelletjescollectie, hangen rond op onze grote verzameling banken, maken dingen kapot, fixen dingen, zingen karaoke en gaan zeilen. In het kort: alles wat jij zou willen kunnen we doen.

Geschiedenis
De Bolk, de naam van het gebouw, is de naam waaronder we bekend staan, maar onze officiële naam is D.S.V. Nieuwe Delft. Rond 1960 was er een grote nieuwe instroom aan studenten in Delft wat vroeg om de oprichting van meer verenigingen. Dat is wanneer “Nieuwe Delft” is opgericht. Het is opgericht door oude leden van het DSC en daarom was het toen erg als het oude idee van een studentenvereniging. Vandaag de dag blijven daarvan slechts een aantal tradities van over; We ontgroenen onze eerstejaars al heel lang niet meer. Onze vereniging verandert erg mee met onze leden, waarvan we er ongeveer 150 hebben.

Activiteiten
Door het jaar heen organiseren onze leden vele activiteiten, of ze nou deel zijn van een commissie of niet. Bijvoorbeeld: BBQ, Gotcha (een speciaal tikkertje spel dat we de eerste maanden van het collegejaar spelen), Kerstdiner, Wintersport, veel thema feestjes en borrels, ledenweekend (gaan kamperen en rondhangen met alle leden), LAN party, film marathon, Kookwedstrijd, BlikBierBorrel, Archery Tag en schilderen met Bob Ross. We hopen al onze leden te kunnen helpen met wat ze ook maar willen organiseren.


Onze leden
We hebben veel verschillende leden. De meesten zijn Nederlands maar we hebben op het moment een heel paar internationale leden en we staan open voor alle nationaliteiten. Echter blijft onze voertaal Nederlands. Ze spelen D&D, luisteren Russian Hard Bass, schilderen, drinken bier, drinken geen bier, spelen spelletjes, zeilen, bewerken hout, maken cocktails, studeren hard en zijn lid van commissies.

Bijzondere informatie

Een van de geweldige dingen van de Bolk is dat onze leden veel dingen zelf doen. We hebben een open eettafel die wordt bereid door onze eigen leden van Maandag tot en met Donderdag. Je kan je aanmelden via noms.debolk.nl. Daarnaast is er een commissie die grote aantallen tostis zelf maakt door het jaar heen. Ze variëren veel in recepten(die ze zelf bedenken) en zijn te bestellen als snack aan de bar.Zeilen

Veel van onze leden zijn actief bij de “Vereniging Vrienden van Trui”. Zij hebben een Botter die ze zelf onderhouden en op zeilen het hele jaar door. Voor meer informatie: www.bu130.nl

D.S.S. De Bolk

Projects

Kerstdiner

We koken, versieren en fotograferen zelf. Net of casual gekleed, iedereen komt zoals ze zelf willen.

Tostis

Pizza, Döner, Pure Passie, BBQ, Zalm Roomkaas, Quattro Formaggi, Inferno, Appeltaart, Falafel etc.

Ledenweekend

Met leden een lang weekend op vakantie in het voorjaar. Beetje kamperen en leuke activiteiten.

Karaoke

Taaaaaake oooooon meeeeee, take on me. Taaaaaak Meeeee OOOOOON, Take on me. En nu Bohemian rhapsody!

Groups

Vereniging Vrienden van Trui

Trui is een botter, een houten vissersschip uit 1875. We varen 100 dagen per jaar, ga je ook mee?

Windkracht zes, de wind door je haren, zout in je gezicht, twee handen aan het roer en de zeilen aan de wind. Geen moderne hulpmiddelen of materialen. Zeilen op een 145 jaar oud houten schip is uniek. Doorkruis het IJsselmeer, val droog op het Wad en ga nadien met een hechte groep mensen naar de havenkroeg. Volg een opleiding tot maat of schipper, of help mee met het onderhouden en restaureren van een varend monument. Dit is slechts een selectie van de gave dingen die je kan verwachten van Trui.

Bolks Bierbrouwers Gilde (BBG)

Het BBG houdt zich bezig met bierbrouwen en het organiseren van bier gerelateerde activiteiten.

Brouwen
Wil je leren hoe je zelf bier brouwt? Dat kan bij het BBG! onder begeleiding van een ervaren brouwer leer je bij ons je eerste bier brouwen. Heb je het proces onder de knie, dan mag je zelf aan de slag!

Proeven
Naast het brouwen van bier, organiseert het BBG regelmatig een proeverij waar de meest uiteenlopende bieren aan bod komen. Proost!

Er op uit!
Als hobby-brouwer valt een hoop te leren van andere brouwers, daarom proberen wij elk jaar uitstapjes te regelen naar brouwerijen.

Wil je graag lid worden of heb je nog vragen? Mail dan naar raad@bolkschbierbrouwersgilde.nl. Een lidmaatschap bij de bolk is niet verplicht om je bij ons in te schrijven.

Bolkhuisch

Het Bolkhuisch is het studentenhuis dat zich naast de sociëteit bevind. Dit is een plek waar Bolkers samen kunnen wonen en daar kunnen er wel 21 van in het huis! Bij traditionele gelegenheden zoals de verjaardag van de vereniging, zijn zij ook altijd in grote getale van de partij.

Los van de bewoners van het Bolkhuisch kennen we nog andere huizen waar ook Bolkers samen wonen.

Zusjesverenigingen

We zijn deel van een verbond van gelijksoortige verenigingen in Nederland genoemd ZEUS. We bezoeken elkaar voor feestjes en activiteiten en op die manier ontmoeten we veel meer studenten en bezoeken we veel andere plekken dan slecht onze eigen sociëteit.
/* */