Topsport en Studie

De TU Delft ondersteunt studenten die studie en topsport combineren en investeert in het ontwikkelen van talent binnen en buiten de collegebanken. Een regulier onderwijsprogramma is vaak lastig te combineren met een trainingsprogramma op topsportniveau. In de praktijk betekent dit dat je 2 fulltime bezigheden combineert, zeker wanneer je kiest voor een technische opleiding in Delft met veel werkgroepen en practica.

Studie combineren met topsport
Om de combinatie van topsport en studeren mogelijk te maken biedt de TU Delft speciale voorzieningen aan. Erkende topsporters kunnen in aanmerking komen voor begeleiding door studieadviseurs en de topsportcoördinator, financiële ondersteuning in de vorm van de Regeling Afstudeersteun Studenten (RAS), sponsoring en toegang tot de sportfaciliteiten van de Unit Sport. 

Topsportcoördinator 
Om de begeleiding van topsporters vlot te laten verlopen, is er een topsportcoördinator, die met je meedenkt hoe je de combinatie van studie en sport goed op elkaar kunt afstemmen. De topsportcoördinator vervult de volgende taken: 

  • aanvragen en toekennen van TUD-topsportstatus en bijbehorende faciliteiten 
  • intake en tussentijdse gesprekken met topsporter 
  • onderwijsplanning en studiebegeleiding 
  • organiseren van bijeenkomsten en lezingen voor topsporters 

Ben je een TUD-topsporter? 
Je bent TUD-topsporter als je in het bezit bent van een officiële status van NOC*NSF (A, B, IT, HP, Belofte) of een status van Den Haag Topsport. Meer informatie over Den Haag Topsport vind je hier. 

Kom ik in aanmerking voor een TUD-topsportstatus? 
Om in aanmerking te komen voor een topsportstatus aan de TU Delft stel je een persoonlijk dossier samen, dit kan je doen door het topsportformulier hier (PDF) in te vullen. Het formulier kan je indienen bij topsportcoördinator Karlijn Lavèn–van Etten: 

De topsportcoördinator stelt vast of je onder de topsportregeling valt. Wanneer je onder de regeling valt, maakt de coördinator een afspraak met je.

Interesse? 
Heb je interesse of wil je meer informatie, neem dan contact op met topsportcoördinator Karlijn Lavèn – van Etten via topsport-sc@tudelft.nl.


Toptalent Magazine

Het toptalent magazine geeft een impressie van onze topsporters en hun prestaties.