Voorzieningen

De campus biedt jou de twee meest belangrijke dingen om succesvol te studeren: goede studievoorzieningen en ruimte om te relaxen! De TU Delft heeft computerlabs, ruimtes om in groepen samen te werken, stilteplekken, koffiecorners, sportfaciliteiten, massagestoelen en nog veel meer! De faculteit waar je de opleiding gaat volgen biedt vaak nog aanvullende voorzieningen. 

TU Delft - Campus

Studieplekken

Voor zelfstudie kan je in de faculteiten en bibliotheek terecht bij hiervoor ingerichte zelfstudiewerkplekken. Je vindt ze in aparte ruimtes en in de hal van veel gebouwen. Bij de meeste zelfstudiewerkplekken kan je je laptop aansluiten. 

Projectruimtes
Wil je samen met studenten aan een project werken, dan kan je gebruik maken van de projectruimtes. 

Computerruimtes
Mocht je een vaste computer nodig hebben, dan kan je terecht in de computerruimtes.  

Stilteruimtes
Wanneer je je in alle rust wilt kunnen concentreren, maak dan gebruik van de diverse stilte werkplekken.

Onderzoeksfaciliteiten

De faciliteiten voor onderwijs en onderzoek staan op hoog niveau – vanzelfsprekend, want voor grensverleggend onderzoek heb je de beste instrumenten en faciliteiten nodig. We beschikken over goed uitgeruste laboratoria en werkplaatsen en over bijzondere onderzoeksfaciliteiten zoals een windtunnel, een vluchtsimulator en een waterlab.

TU Delft Library

Niet alleen voor boeken, maar voor alle technisch-wetenschappelijke informatie kun je terecht bij de universiteitsbibliotheek. Ook biedt de TU Delft Library projectruimtes en stilteplekken, een koffiehoek, ontspanningsruimte, leestafel enz. In de tentamenperiode is er een wiskunde- en mechanicahelpdesk om je bij je voorbereiding te helpen en is de Library zelfs tot 02.00 uur geopend! Bij mooi weer is het grasdak een van de betere plekjes op de campus om het studentenleven eens rustig aan je voorbij te laten trekken.

Eten en Drinken

Restaurants en coffee corners
Loop je op de campus en heb je zin in iets lekkers? Dat komt goed uit! Kom naar een van de selfservice restaurants voor een warme maaltijd, smoothie, saladebar, vers afgebakken belegde broodjes en panini’s. Ook de Food market en Foodtrucks zorgen voor een divers en internationaal aanbod. En de coffee corners of espressobars met speciale koffies en zoetigheden zijn overal te vinden.

Sportcafé Sport & Cultuur
Deze lichte ruimte met bar, comfortabele zithoek, podium en niet te vergeten een heerlijk terras met zicht op de sportvelden is zeven dagen per week open en beschikt over een uitgebreide menukaart met elke dag een lekkere, en vooral betaalbare, daghap. Het SportcafĂ© is een ideale ontmoetingsplek om af te spreken.

X

X is dĂ© (ontmoetings)plek op de campus waar je goedkoop kunt sporten. Het cultureel programma bestaat uit een groot aantal cursussen en workshops op het gebied van muziek, theater, dans, vormgeving, media en techniek. Ook worden er iedere maand allerlei activiteiten geprogrammeerd en kun je er terecht voor een lekker hapje of drankje! Kijk voor meer informatie en een overzicht van alle activiteiten en events op www.tudelft.nl/x

ICT-faciliteiten

De TU Delft biedt je een breed pakket hardware, software en toegang tot zowel het draadloos als het vaste netwerk. Dit laatste is vooral handig als je grote bestanden gebruikt. Via het laptopproject kun je met korting een laptop kopen en allerlei software downloaden tegen scherpe prijzen. 

Laptopproject
Elk jaar organiseert de TU Delft een laptopproject. Voordat het nieuwe collegejaar begint kunnen toekomstige studenten en medewerkers via dit project met een aanzienlijke korting een laptop aanschaffen. Er worden twee modellen aangeboden; een high end en een ultrabook model. Het high end model is door de TU Delft speciaal geselecteerd en is geschikt voor studies waar gebruik wordt gemaakt van zware grafische applicaties. Voor diegenen die lagere eisen stellen aan de performance van de laptop is het ultrabook model uitermate geschikt. Voor de selectie van een nieuw type laptop, volgen we jaarlijks de ontwikkelingen op laptopgebied. Het performance niveau dient minimaal aan de volgende criteria te voldoen: 

  • Robuust en geschikt voor mobiel gebruik 
  • Up to date configuratie, zodat alle software die gebruikt wordt gedurende de Bachelorfase probleemloos werkt 
  • On campus reparatie van hardware 
  • 3 jaar garantie op je laptop 

Meer informatie: laptopproject.tudelft.nl

Onderwijs & Studentenzaken

Bij Onderwijs & Studentenzaken (O&S) kun je terecht met praktische vragen over je studie, het studeren of het student-zijn. Er zijn drie afdelingen: de Centrale Studentenadministratie (CSa), het Contact Centre (ESA) en Career & Counseling Services (C&CS). 

De medewerkers weten alles over zaken als: 

  • Inschrijving 
  • (studie)loopbaanbegeleiding 
  • Studiefinanciering 
  • Studeren of stage lopen in het buitenland 
  • Studeren met een beperking 

Career Centre
Het Career Centre helpt TU Delft studenten en promovendi met het nadenken over nieuwe studiemogelijkheden, verschillende carrièrekansen en het vinden van een baan na je studie of promotie. 

Twijfel je aan je studie of ben je op zoek naar een baan, dan kun je gebruik maken van inloopspreekuren, individuele afspraakmogelijkheden of je inschrijven voor een van de vele workshops en andere activiteiten waarin je je vaardigheden kunt trainen. Het team van ervaren studiekeuze- en loopbaanprofessionals helpt je graag verder.

Overige faciliteiten

Copy, print & scan 
Elk gebouw beschikt over multifunctionele printer waarop je met je campuskaart kunt kopiĂ«ren, printen en scannen.

Geldautomaat 
Op de campus is een geldautomaat (ABN Amro Bank) waar met een bankpas geld kan worden opgenomen. Deze geldautomaat bevindt zich naast de Aula op Mekelweg 3.