MSc met internationaal diploma

Controleer de toelatingseisen en aanmeldingsdocumenten

Toelatingseisen Vereiste aanmeldingsdocumenten
1 Een bachelordiploma van een gerenommeerde universiteit in een vak dat sterk verband houdt met de MSc waarvoor je je aanmeldt Een kopie van je originele diploma (plus eventueel een vertaling)
2 CGPA > 75% (tenzij anders voor jouw land gespecificeerd) Een kopie van je originele cijferlijst (plus eventueel een vertaling)
3 Bewijs van beheersing van de Engelse taal TOEFL, IELTS of Cambridge
4 Motivatie Een duidelijk en relevant essay van 1000 tot 1500 woorden, in het Engels
5 Referentiebrieven Twee referentiebrieven in het Engels, Frans, Duits of Nederlands
6 Cv Een uitgebreid cv, in het Engels.
7 Identiteitsbewijs Fotokopie van de pagina(’s) uit je paspoort met daarop je naam, geboortedatum, geboorteplaats en de uiterste geldigheidsdatum van je paspoort.
8 Betaling aanmeldkosten Bewijs van betaling
Indien van toepassing
9 Portfolio (indien vereist voor de MSc-opleiding van jouw keuze) Zie de specifieke opleidingsvereisten.
10 GRE GRE Revised General Test (alleen voor MSc Aerospace Engineering)

1 Bacheloropleiding & CGPA

Toelatingseisen:

 • Een bachelordiploma van een gerenommeerde universiteit in een vak dat sterk verband houdt met de MSc-opleiding waarvoor je je aanmeldt, met goede cijfers voor de relevante vakken, of
 • Bewijs dat je bijna een bacheloropleiding hebt voltooid in een vak dat sterk verband houdt met de MSc-opleiding waarvoor je je aanmeldt, met goede cijfers voor de relevante vakken.

Uitzonderingen: Engineering & Policy Analysis, Management of Technology, Systems Engineering, Policy Analysis & Management en Science Education & Communication, waartoe alle studenten met een voltooide technische/wetenschappelijke bacheloropleiding kunnen worden toegelaten.

Vereiste documenten:
A. Een kopie van je oorspronkelijk diploma(’s).
Is dit document in een andere taal dan het Engels, Frans, Duits of Nederlands? Dan moet je ook een vertaling (door een beëdigd* vertaler) van je bachelordiploma(’s) in een van deze vier talen uploaden.

Of als je nog niet bent afgestudeerd:
B. Een gewaarmerkte verklaring van je universiteit waarin wordt bevestigd dat je in het laatste jaar van je bachelorstudie zit. 


2 GPA en cijferlijst

Toelatingseisen:
Een Cumulative Grade Point Average (CGPA) voor je bacheloropleiding van ten minste 75% van het maximum van de schaal, tenzij er specifieke vereisen gelden voor het land waarin je je bacheloropleiding hebt gedaan.

Let op: als je nog niet bent afgestudeerd moet je CGPA ten tijde van je aanmelding aan de eisen voldoen.

De volgende diploma’s en GPA-vereisten voldoen aan de eerste aanmeldingseisen voor een MSc-opleiding aan de TU Delft. Als je diploma er niet tussen staat, wordt dit niet geaccepteerd.

Angola

Een 5 jaar Licenciatura degree met een final cumulative grade point average (CGPA) van 15/20 of hoger.

Australië

Een bachelor of honours degree met First Class of Second Class (Upper Division) of High Distinction of Distinction.

Bangladesh

Een (minimaal) 4 jaar bachelor’s degree van Bangladesh University of Engineering and Technology of the University of Dhaka met een final cumulative grade point average (CGPA) van 3.5/4.0 of hoger.

België

Een 3 jaar 1st cycle Academisch Gerichte Bachelor/ Grade Académique de Bachelíer met een final cumulative grade point average (CGPA) van 14.0/20 of hoger.

Benin

Een undergraduate degree uit Benin is niet genoeg voor toelating tot een MSc programme. Om toegelaten te worden tot een MSc programma, moeten studenten een Diplôme d'Études Approfondies / Diplôme d'Études Supérieures / master’s / Maîtrise degree hebben met een final cumulative grade point average (CGPA) van15/20 of beter.

Botswana

Een 5jarig bachelor's degree met een final cumulative grade point average (CGPA) vam 4.0/5.0 (= B) of hoger.

Brazilië

Een (minimaal) 4 jarige bachelor's degree met eem final cumulative grade point average (CGPA) van 7.5/10 of hoger.

Bulgarije

4 jarig Bakalavr degree  met een final cumulative grade point average (CGPA) van 4.5/6 of hoger.

Burkina Faso

Een  5 jarig Diplôme d'Ingénieur van een publieke universiteit met een final cumulative grade point average (CGPA) van 14/20 of hoger.

Burundi

Een 5 jarig Diplôme d'Ingénieurvan een publieke universiteit met een final cumulative grade point average (CGPA) van 70% of hoger.

Canada

Een bachelor's degree met een final cumulative grade point average (CGPA) van 3.0/4 of hoger.

China

Een bachelor's degree van een 211 university met een cumulative grade point average (CGPA) van 80% of beter.

Let wel; - vanuit een aanmeld oogpunt - wordt Hong Kong apart behandeld. Studenten uit Hong Kong  hebben een bachelor’s degree van een mainstream Hong Kong universiteit met een final cumulative grade point average (CGPA) van 75% of hoger nodig.

Colombia

Een (minimaal) 4 jarige Licenciado or Titulo Professional degree met een final cumulative grade point average (CGPA) van 3.75/5.0 of hoger.

Costa Rica

Licenciado degree met een final cumulative grade point average (CGPA) van 7.5/10 of hoger. Een university Bachiller of een Diplomado / Technico superior degree worden niet toereikend geacht.

Djibouti

Een undergraduate degree uit Djibouti kwalificeert niet voor toelating tot een MSc programme. TOm toegelaten te worden tot een MSc programme, moeten studenten een Maîtrise degree met een final cumulative grade point average (CGPA) van14/20 of hoger hebben.

Duitsland

Een Diplom van een Wissenschaftliche Hochschule of Universität met een final cumulative grade point average (CGPA) van 2.5 of hoger. Een 3 of 4 jarige 1st cycle bachelor's degree van een Wissenschaftliche Hochschule of Universität met een final cumulative grade point average (CGPA) van 2.5 of hoger wordt ook goed gekeurd.

Ecuador

Een university Licenciado of Professional degree  met een final cumulative grade point average (CGPA) van 75% of hoger.

Egypte

Een university bachelor's degree van minstens 4 jaar met een final cumulative grade point average (CGPA) van 7.0/10 of hoger.

Eritrea

Een bachelor’s degree van de Universiteit van Asmara met een final cumulative grade point average (CGPA) van 3.2/4 of hoger.

Ethiopië

Een 4 jarige bachelor's degree met een final cumulative grade point average (CGPA) van 3.2/4.0 of hoger.

Frankrijk

Een Licence degree van een universiteit of een Diplôme d'Ingénieur degree van een Grande École of bewijs voor het succesvol behalen van minstens180 ECTS credits (normaal in combinatie met de award of the Gradué en Ingénierie degree) op een Grande École. Een cumulative grade point average (CGPA) van 12.0/20 (Assez Bien) of hoger is vereist.

Gabon

Een 5 jarig Diplôme d'Ingénieur met een final cumulative grade point average (CGPA) van 75% of hoger.

Gambia

Eenn undergraduate degree uit Gambiais niet voldoende voor toelating tot een MSc programme. Om overwogen te worden voor toelating tot een MSc programme, moeten studenten een master’s degree met een final cumulative grade point average (CGPA) van 3.3/4.3 of hoger hebben.

Ghana

Een 4 jarige bachelor's degree met een mimimum van Upper Second Class Honours van een van de 7 publieke  universiteiten.

Griekenland

Een Ptychio of Diploma degree van een Anotata Ekpedeftika Indrimata (AEI) universiteit met een final cumulative grade point average (CGPA) van 7.0/10 of hoger.

Een Ptychio degreevan een Technologika Ekpedeftika Idrimata (TEI) institute is niet voldoende voor toelating.

Hongarije

Een Egyetemi Oklevel Alapkepzes degree met een final cumulative grade point average (CGPA) van 3.75/5 of hoger.

Ierland

Een university bachelor’s degree met een First or Upper Second Class Honours.

IJsland

Een bachelor's degree met een final cumulative grade point average (CGPA) van 7.5/10 of hoger.

India

Een (minimaal) 4 jarige bachelor's degree (state/federal of ‘deemed' institution) gehaald met First Class Distinction of First Class.

Als je universiteit of instelling geen class system hanteert (First Class of First Class Distinction), dan is TU Delft's algemene toelatingseis van een CGPA van 75% of hoger van toepassing.

Indonesië

Een Sarjana I (SI) degree met een final cumulative grade point average (CGPA) van 3.0/4 of hoger.

Iran

Een 4 jarige bachelor's degree met een final cumulative grade point average (CGPA) van 15.0/20 of hoger.

Italië

Een 1st cycle Diploma di Laurea met een final cumulative grade point average (CGPA) op de Laurea courses van 25.0/30 of hoger.

Ivoorkust

Een 5 jarige Diplôme d'Ingénieur van een public university met een final cumulative grade point average (CGPA) van 14/20 of hoger. 

Japan

Een university bachelor’s degree met een final cumulative grade point average (CGPA) van B of hoger.

Kaapverdië

Een Licenciado degree met een final cumulative grade point average (CGPA) van 15/20 of hoger.

Kameroen

Een 5 jarige Diplôme d'Ingénieur of een master’s / Maîtrise degree van een public university met een final cumulative grade point average (CGPA) van 3.0/4.0 of hoger.

Kazachstan

Een 4 or 5 jarige first degree met een final cumulative grade point average (CGPA) van 80% of hoger.

Kroatië

Een Baccalaureus / Baccalaurea (bachelor’s degree) of een Diploma Visoko Obrazovanje / Diplomirani (Advanced Diploma of Higher Education) met een final cumulative grade point average (CGPA) van 3.75/5 of hoger.

Kenia

Een 5 jarige bachelor's degree met First Class Honours of Second Class Honours Upper Division.

Libanon

Een 4 or 5 jarige bachelor's degree met een final cumulative grade point average (CGPA) van 75% of hoger.

Lesotho

Een 5 jarige bachelor honours degree met First Class of Second Class First Division. 

Liberia

Een undergraduate degree uit Liberia voldoet niet voor de toelating tot een MSc programma. Kandidaten dienen een Master diploma met een final cumulative grade point average (CGPA) van 3.0/4.0 of hoger te hebben om toegelaten te worden tot een MSc programma aan de TU Delft.

Litouwen

Een Bakalauras degree met een final cumulative grade point average (CGPA) van 8.0/10 of hoger.

Madagaskar

Een Diplôme d'Ingénieur of een Maîtrise degree van een public university met een final cumulative grade point average (CGPA) van 14/20 of hoger.

Maleisië

Een bachelor’s degree met een cumulative grade point average (CGPA) van 3.0/4.0 of Class 2: Division I.

Malawi

Een 5 year bachelor honours degree met een final cumulative grade point average (CGPA) van 70% of hoger.

Mauritius

Een (minimaal) 4 jarige bachelor's degree gehaald met First Class Distinction of Class I of Class II Division I.

Mexico

Een (minimaal) 4 jarige Licenciado / Licenciatura of professional degree met een final cumulative grade point average (CGPA) van 8.0/10 of hoger.

Mozambique

Een 5 year Licenciatura degree van een public university met een final cumulative grade point average (CGPA) van 15/20 of hoger.

Myanmar

Een undergraduate degree uit Myanmar voldoet niet voor de toelating tot een MSc programma. Kandidaten dienen een Master diploma met een final cumulative grade point average (CGPA) van 70% of hoger te hebben om toegelaten te worden tot een MSc programma aan de TU Delft.

Namibië

Een 4 jarige bachelor honours of professional degree met een final cumulative grade point average (CGPA) van 70% of hoger.

Nepal

Een 4 jarige bachelor's degree van een public university behaald met Distinction, wat in het algemeen overeenkomt met een score van 80%. Als het Amerikaanse grading systeem gebruikt wordt, dan is een score van 3.2/4.0 of hoger vereist.

Niger

Een undergraduate degree uit Niger voldoet niet voor de toelating tot een MSc programma. Kandidaten dienen een Diplôme d'Études Approfondies of Diplôme d’Études Supérieures Specialisées met een final cumulative grade point average (CGPA) van 14/20 of hoger te hebben om toegelaten te worden tot een MSc programma aan de TU Delft.

Nigeria

Een 5 jarige bachelor's degree van een public university met First Class Honours of Second Class Honours Upper Division.

Pakistan

Een 4 jarige bachelor's degree van een van de universiteiten gefinancierd door de Higher Education Commission (HEC). Het diploma dient gehaald te zijn met een score van 70% of hoger.

Polen

Een Licencjat of Inzynier university degree of een 3 year 1st cycle bachelor's university degree met een minimum van 180 ECTS points. Een cumulative grade point average (CGPA) van 4.0/5 of hoger is vereist.

Portugal

Een Licenciatura/Licenciado degree of een 1st cycle bachelor's degree met een minimum van 180 ECTS credits . Een final cumulative grade point average (CGPA) van 15.0/20 of hoger is vereist.

Roemenië

Een University Diploma de Licenta/Diploma de Inginer (behaald na minimaal 4 jaar studie). Een final cumulative grade point average (CGPA) van 8.0/10 of hoger is vereist.

Rusland

Een (minimum) 5 jaar Specialist Diploma of een 4 year Bakalavr degree. Beide diploma's moeten zijn behaald met een final cumulative grade point average (CGPA) van 4.0/5 of hoger of een significant aantal van ‘Excellents’.

Rwanda

Een (minimum) 4 jarige bachelor honours degree met First Class Honours of Second Class Honours Upper Division als deze is behaald na restructurering van het higher education system in de mid-2000s.

Senegal

Een Diplôme d'Ingénieur met een final cumulative grade point average (CGPA) van 14/20 of hoger.

Seychelles

Een bachelor's degree met First Class of Upper Second Class. 

Sierra Leone

Een 4 jarige bachelor honours degree van een public university met First Class of Second Class Upper.

Somalië

Een 5 year bachelor's degree van een public university met een final cumulative grade point average (CGPA) vanf 80 of hoger.

Spanje

Een Licenciado/Licenciatura, Título de Ingeniero (Superior), Título de Arquitecto of Título de Graduado (behaald na ten minste 4 jaar = 240 ECTS) degree met een final cumulative grade point average (CGPA) van 7.0/10 of hoger of 2.0/4 of hoger.

Sudan

Een (minimaal) 5 jarige bachelor's degree van een public university met een final cumulative grade point average (CGPA) van 70% of hoger.

Swaziland

Een undergraduate degree uit Swaziland voldoet niet voor de toelating tot een MSc programma. Kandidaten dienen een Master diploma met First Class of Second Class First Division te hebben om toegelaten te worden tot een MSc programma aan de TU Delft.

Syrië

Een 5 jarige bachelor's degree van een erkende universiteit met een final cumulative grade point average (CGPA) van 70% of hoger.

Taiwan

Een bachelor's degree met een final cumulative grade point average (CGPA) van 75% of hoger.

Tanzania

Een bachelor’s degree met First of Upper Second Class Honours. 

Thailand

Een 4 jarige bachelor's degree met een final cumulative grade point average (CGPA) van 3.0/4 of hoger.

Turkije

Een bachelor's (Lisans Diplomasi) degree met een final cumulative grade point average (CGPA) van 3.0/4 of hoger.

Uganda

Een bachelor’s degree van een a public university een instelling geaccrediteerd door het National Council for Higher Education met een final cumulative grade point average (CGPA) van 75% of Class I (top honours) of Class II (honours upper). 

Verenigd Koninkrijk

Een bachelor honours degree met Upper Second of First Class.

Verenigde Staten

Een bachelor's degree met een final cumulative grade point average (CGPA) van 3.0/4 of hoger.

Vietnam

Een 4 jarige bachelor's degree (Bang Tot Nghiep Dai Hoc) met een final cumulative grade point average (CGPA) van 7.5/10 of hoger.

Zambia

Een undergraduate degree uit Zambia voldoet niet voor de toelating tot een MSc programma. Kandidaten dienen een Master diploma met een final cumulative grade point average (CGPA) van 3.0/4.0 of hoger te hebben om toegelaten te worden tot een MSc programma aan de TU Delft.

Zimbabwe

Een (minimaal) 4 jarige bachelor honours degree van een public university met First Division of Upper Second Division.

Zuid-Afrika

Een bachelor’s degree met honours (toegekend na minimaal 4 jaar) met First of Upper Second Class Honours.

Zuid-Korea

Een bachelor's degree met een minimum final cumulative grade point average (CGPA) van 80% of hoger.

Zuid-Sudan

Een undergraduate degree uit Zuid-Sudan voldoet niet voor de toelating tot een MSc programma. Kandidaten dienen een Master diploma met een final cumulative grade point average (CGPA) van 75% of hoger te hebben om toegelaten te worden tot een MSc programma aan de TU Delft.

Zwitserland

Een first degree, Diplom/Diplôme, Lizentiat/Licence or Staatsdiplom/Diplôme d'Etat  met een final cumulative grade point average (CGPA) van 4.5/6 of 7.5/10 of hoger of een 1st cycle bachelor's degree (180 ECTS credits) met een final cumulative grade point average (CGPA) van 4.5/6 of 7.5/10 of hoger.

Vereiste documenten
Een kopie van je oorspronkelijk cijferlijst(en), voor - en achterkant.

Is dit document in een andere taal dan het Engels, Frans, Duits of Nederlands? Dan moet je ook een vertaling (door een beëdigd vertaler) van je cijferlijst(en) in een van deze vier talen uploaden.
Zit je bijvoorbeeld in het laatste jaar van je bacheloropleiding, dan moet je een kopie van je voorlopige cijferlijst uploaden, plus een vertaling daarvan (door een beëdigd vertaler), als de lijst niet in het Engels, Frans, Duits of Nederlands gesteld is.

 

 


3 Taalvereisten

Alle MSc-opleidingen aan de TU Delft zijn in het Engels. Om in aanmerking te komen voor een MSc-opleiding moet je aantonen dat je het Engels voldoende beheerst.

Vereisten
Een van de onderstaande certificaten:

 • Een TOEFL (‘Test of English as a Foreign Language’) met een ‘Overall Band’-score van ten minste 90 en een minimumscore van 21 voor elk onderdeel. Let op: wij accepteren alleen de internetversie van de TOEFL.
 • Of: een IELTS (academische versie) met een ‘Overall Band’-score van ten minste 6,5 en een minimumscore van 6,0 voor elk onderdeel.
 • Of: bewijs dat je het University of Cambridge ‘Certificate of Proficiency in English’ of het University of Cambridge ’Certificate in Advanced English’ met een minimumscore van B hebt behaald.

Certificaten ouder dan twee jaar worden niet geaccepteerd.

In plaats van het certificaat voor je Engelse taaltoets mag je ook een screenshot van de website van de toetsorganisatie uploaden waarop je uitslag te zien is.

Vereiste documenten
Een van de onderstaande documenten:

 • Een TOEFL-certificaat. Geef bij je aanmelding voor de toets de instellingscode van de TU Delft op: 0031.  Als je de toets al hebt gedaan zonder de instellingscode van de TU Delft op te geven, zul je op de website van de toetsorganisatie moeten opzoeken hoe je de TU Delft achteraf toegang tot je toets-uitslag geeft.
 • Een IELTS-certificaat (academische versie).
 • Cambridge English: Proficiency (CPE)-examen, het Cambridge English: Advanced (CAE)-examen of het Cambridge English: Business Higher (BEC Higher)-examen certificaat. 

Voor staatsburgers van de EU/EVA
Het certificaat met betrekking tot je beheersing van de Engelse taal mag tot 1 juli worden geüpload, op voorwaarde dat alle vereiste inschrijvingsdocumenten vóór de aanmeldingsdeadline van 1 april zijn geüpload.

Voor staatsburgers van de Volksrepubliek China
Voor een visum heb je een EP-Nuffic-certificaat nodig als bewijs van je beheersing van de Engelse taal. Om een EP-Nuffic-certificaat te verkrijgen, moet je de IELTS-toets of TOEFL-toets (op internet) afleggen.


Vrijstellingen
Staatsburgers van de VS, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Australië, Nieuw-Zeeland en Canada zijn vrijgesteld van de vereiste hun beheersing van de Engelse taal aan te tonen. Ook aanmelders die in een van voornoemde landen een bacheloropleiding hebben voltooid zijn vrijgesteld van de vereiste hun beheersing van de Engelse taal aan te tonen.

Als je een double degree programme hebt voltooid en a)je diploma is van een universiteit uit de VS, UK, Ierland, Australië, Nieuw Zeeland of Canada en b) je tenminste 1 studiejaar hebt voltooid in dat land, ben je vrijgesteld van de Engelse taaleis. Upload hiervoor een verklaring van jouw universiteit die dit bevestigt.


4 Motivatie

Vereist document

Een duidelijk en relevant essay in het Engels van 1000 tot 1500 woorden over:

 • Jouw motivatie om de door jou gekozen MSc-opleiding te volgen.
 • Waarom je geïnteresseerd bent in de TU Delft en wat je hier verwacht te vinden.
 • Als er optionele specialisaties binnen de door jou gekozen MSc-opleiding zijn: welke specialisatie(s) vind jij het interessantst, en waarom?
 • Beschrijf je hypothetische afstudeerproject: wat voor soort project zou je willen doen als je zou mogen kiezen? Leg ook in het kort uit wat je in je afstudeerproject wilt onderzoeken. Noem maximaal drie hypothetische onderwerpen voor je scriptie en leg uit waarom je juist die interessant vindt.
 • Een korte samenvatting (maximaal 250 woorden) van de afstudeeropdracht of de meest recente opdracht van je bacheloropleiding, inclusief informatie over het aantal studiepunten, het cijfer en de totale werklast.

5 Referenties

Vereiste documenten
Twee referentiebrieven in het Engels, Frans, Duits of Nederlands:

 • Een van een hoogleraar of universitair docent van de faculteit waaraan je bent afgestudeerd,
 • Een van je werkgever, als je al werkervaring hebt.

Als je nog niet bent afgestudeerd of nog geen werkervaring hebt, moet je twee brieven uploaden van hoogleraren of universitair docenten van de faculteit waaraan je studeert. 

Let op: deze referentie brieven moeten geschreven zijn op officieel briefpapier van het bedrijf of de universiteit waaraan je studeert.


6 Cv

Vereist document
Een uitgebreid curriculum vitae in het Engels.


7 Identiteitsbewijs

Vereist document
Een fotokopie van de pagina(’s) uit je paspoort met daarop je naam, geboortedatum, geboorteplaats en de uiterste geldigheidsdatum van je paspoort.

Woon je al in Nederland? Stuur dan een kopie van je verblijfsvergunning (voor- en achterkant).


8 Betaling aanmeldkosten

Alle aanmelders moeten € 100 aanmeldkosten betalen. De aanmeldkosten zijn alleen restitueerbaar voor studenten die daadwerkelijk een MSc-opleiding in Delft gaan volgen. 
Je zal in je online aanmelding worden geïnformeerd over de betaalmethode. 


Sommige MSc-opleidingen hebben aanvullende vereisten. Check de programma’s hieronder om te zien of deze voor jouw van toepassing zijn.

Eventuele aanvullende vereisten


9 Industrial Design and Architecture & the Built Environment: portfolio

Aanmelders voor de MSc-opleidingen Architecture, Building Technology, Landscape Architecture, Management in the Built Environment, Urbanism, Design for Interaction, Integrated Product Design en Strategic Product Design zijn verplicht een digitale portfolio te uploaden. De programmaspecifieke vereisten voor de portfolio worden hieronder beschreven:


10 Aerospace Engineering GRE

Aanmelders voor de MSc-opleiding Aerospace Engineering zijn verplicht de GRE Revised General Test af te leggen (instellingscode: 3823). Je GRE-scores vormen een belangrijk onderdeel van je aanmelding en we adviseren je dan ook om de hoogst mogelijke scores in te dienen.

De afdeling Aerospace Engineering geeft de voorkeur aan aanmelders met een score van minimaal 150 voor verbaal redeneren, 160 voor kwantitatief redenen en 4.0 voor analytisch schrijven. De faculteit behoudt voor aanmelders te weigeren die niet aan deze scores voldoen.