Als industrieel ontwerper vorm je een belangrijke link tussen bedrijven, technologie en mensen.

Een enkelband die atleten helpt om verzwikkingen te voorkomen, een paraplu die de sterkste wind weerstaat, gemeenschappelijke sanitaire centra voor sloppenwijken in India, spelletjes die mensen met dementie helpen: dit zijn slechts een paar van de producten die zijn ontworpen door de industrieel ontwerpers van de TU Delft.

Op de faculteit Industrieel Ontwerpen leren studenten vormgeven en daar kritische vragen bij te stellen. Ze leren creativiteit op een systematische manier in te zetten. Zo kunnen ze complexe problemen doorzien en haalbare oplossingen identificeren.

Industrieel ontwerpers weten wat mensen nu willen en wat ze de komende jaren mogelijk nodig hebben en verlangen. Onze industrieel ontwerpers ontwerpen voor de toekomst – onze gezamenlijke toekomst.

Programma

Locatie: faculteit Industrieel Ontwerpen (gebouw 32, Landbergstraat 15, 2628 CE Delft)

10.00 - 12.00                              Ronde 1
12.00 - 12.30 Pauze en rondewissel
12.30 - 14.30 Ronde 2
14.30 - 15.00 Pauze en rondewissel
15.00 - 17.00 Ronde 3

Wat kan ik per ronde verwachten?

Informatiemarkt
Gedurende de gehele open dagen zal er in de grote hal bij Industrieel ontwerpen een informatiemarkt zijn. Hier staan producten uit het onderwijs, dus ontstaan uit ontwerpoefeningen en natuurlijk ook de bachelor eindprojecten. Er liggen studieboeken om in te kijken en er zijn studieadviseurs en studenten aanwezig waar je alles wat je wilt weten over de studie Industrieel Ontwerpen aan kunt vragen.Presentatie
Wat kan je allemaal van deze studie verwachten? Hoe ziet het onderwijs eruit? Welke vaardigheden krijg je aangeleerd? Wat kan je worden als je deze studie heb afgerond? Na deze presentatie heb je een goed beeld van wat Industrieel Ontwerpen inhoud.
Rondleiding
In deze rondleiding krijg je in vogelvlucht een beeld van de faculteit Industrieel Ontwerpen. Waar houdt een industrieel ontwerper zich mee bezig en welke belangrijke onderdelen zitten er in de studie Industrieel Ontwerpen? We laten je de technische aspecten zien, de creatieve onderdelen en ga je langs bij de faciliteiten die Industrieel Ontwerpen jou biedt als student. Ook zie je de mogelijkheden van wat je als student al allemaal kunt bereiken. Kortom, een zeer gevarieerde en inspirerende rondleiding waar je natuurlijk alle vragen mag stellen die je wilt.

Workshop
Ontwerp je eigen product. In een klein groepje bepaal je voor welke doelgroep jullie een verbeterd product gaan ontwerpen mét een nieuwe functie. Natuurlijk moet je hierbij denken aan alle specifieke eisen voor jullie gekozen doelgroep. Zo doorloop je samen met je groep stap voor stap alle fasen van het productontwikkelingsproces en kom je erachter dat er heel wat komt kijken bij het ontwerpen van goede, succesvolle producten. Maar ook dat goed samenwerken hierbij heel belangrijk is.


Studieadvies
Wel of niet op kamers, hoe zit dat met de studiefinanciering? Wat gebeurt er bij studievertraging? Hoe is de begeleiding tijdens de studie? Wat houdt het Bindend Studie Advies (BSA) in? Wat zijn de "regels" bij een numerus fixus?  Deze en andere vragen kunnen allemaal gesteld worden aan de studieadviseurs. Wil je meer lezen over de bacheloropleiding Industrieel Ontwerpen?

Bekijk dan de opleidingsinformatie op de TU Delft website.