TU Delft Pre-University Programme

Ingenieurs maken het verschil in de wereld. Ze werken aan de grote uitdagingen waar de maatschappij voor staat. Hoe houden we megasteden leefbaar, onze wegen begaanbaar en onze Delta’s droog? Kunnen we de gezondheidszorg beter maken en het energiesysteem duurzaam? Zo bouwen ze aan een schone, veilige en eerlijke samenleving. Zo’n ingenieur word je niet zomaar, dat vraagt inzet, passie en doorzettingsvermogen.

Het TU Delft Pre-University Programme geeft een realistische voorstelling van studeren aan de TU Delft. Hier leiden we ingenieurs op die kritisch denken en die met hun typisch Delftse creativiteit complexe problemen kunnen oplossen. Maar hoe verhouden jouw schoolvakken zoals natuurkunde en wiskunde zich tot de studie die zo’n ingenieur van jou moet maken?

Programma

Uniek is dat het een gecombineerd on campus en online programma is. Het programma bestaat uit drie fasen:

Fase 1: Pre-University Kick-off Event

Zaterdag 24 oktober 2020

Voor iedereen in 5 vwo met een N-profiel

Tijdens het Kick-off Event volg je voorbereidende colleges en werkcolleges over o.a. academische vaardigheden.

Fase 2: Pre-University Online Course

Periode 24 oktober 2020 tot en met 10 januari 2021

Voor iedereen die heeft deelgenomen aan het Kick-off Event

Je volgt online colleges en maakt de opdrachten. Daar zitten ook praktische opdrachten tussen die je na uitvoering d.m.v. een foto of video kunt uploaden en waarop je feedback krijgt.

Fase 3: Pre-University On campus Tracks

5, 12, 19 en 26 maart 2021

Iedereen die de Pre-University Online Course helemaal afgerond heeft wordt uitgenodigd mee te doen aan de selectie voor de Pre-University On campus Tracks. Selectie vindt plaats op basis van een door jou geschreven motivatiebrief én je hebt toestemming van school nodig voor vrijstelling op alle vier genoemde vrijdagen in maart 2021.

Vier hele vrijdagen les op de TU Delft! Na uitnodiging voor de selectie kun je aangeven naar welke twee tracks je voorkeur uitgaat. Wij proberen daar bij de indeling rekening mee te houden, maar we kunnen tevoren geen garanties geven.

Afhankelijk van het onderwerp van de track krijg je (werk)colleges en/of practica. In iedere track werk je in je groep toe naar een eindopdracht over een probleem of kwestie passend bij het onderwerp van de track.

Voor wie

Iedere nieuwsgierige en enthousiaste 5 vwo’er (N-profiel) met doorzettingsvermogen en met interesse voor maatschappelijke vraagstukken, kan deelnemen. Het maakt niet uit wat je schoolcijfers zijn en waar in Nederland je woont.

Voel jij je aangesproken en zou jij naast je reguliere schoolwerk wel aan de slag willen met een uitdagend programma? Meld je dan aan!

Aanmelden

De inschrijving voor het TU Delft Pre-University Programme 2020-2021 is gesloten.

Aanmelden voor het programma 2021-2022 kan vanaf eind augustus 2021 middels het aanmeldformulier dat dan op deze pagina verschijnt.

Klik op onderstaande button om als eerste op de hoogte te worden gebracht als de inschrijving voor het TU Delft Pre-University Programme 2021-2022 opent.

Let op: je bent hiermee dus nog niet aangemeld! Dat kan pas vanaf medio augustus 2021 via het online inschrijfformulier. Daarover ontvang je bericht als je dat hierboven hebt aangegeven.