TU Delft Pre-University Programme

Ingenieurs maken het verschil in de wereld. Ze werken aan de grote uitdagingen waar de maatschappij voor staat. Hoe houden we megasteden leefbaar, onze wegen begaanbaar en onze Delta’s droog? Kunnen we de gezondheidszorg beter maken en het energiesysteem duurzaam? Zo bouwen ze aan een schone, veilige en eerlijke samenleving. Zo’n ingenieur word je niet zomaar, dat vraagt inzet, passie en doorzettingsvermogen.

Het TU Delft Pre-University Programme geeft een realistische voorstelling van studeren aan de TU Delft. Hier leiden we ingenieurs op die kritisch denken en die met hun typisch Delftse creativiteit complexe problemen kunnen oplossen. Maar hoe verhouden jouw schoolvakken zoals natuurkunde en wiskunde zich tot de studie die zo’n ingenieur van jou moet maken?

In het TU Delft Pre-University Programme ga jij je bezighouden met de driehoek science, engineering, design. Zowel in de breedte als in de diepte en zowel op de campus als online. Het gaat hierbij niet alleen om luisteren naar de colleges over overigens erg interessante onderwerpen, maar het betekent ook praktisch aan de slag gaan. Helemaal volgens de can-do mentaliteit van de TU Delft.

Voor wie

Iedere nieuwsgierige en enthousiaste 5 vwo’er (N-profiel) met doorzettingsvermogen en met interesse voor maatschappelijke vraagstukken, kan deelnemen.

Voel jij je aangesproken en zou jij naast je reguliere schoolwerk wel aan de slag willen met een uitdagend programma? Meld je dan aan!

Programma

Uniek is dat het een gecombineerd on campus en online programma is. Het programma bestaat uit drie fasen:

Fase 1: Pre-University Kick-off Event

Zaterdag 26 oktober 2019

Voor iedereen in 5 vwo met een N-profiel

Tijdens deze dag op de campus van de TU Delft volg je voorbereidende colleges en werkcolleges over o.a. academische vaardigheden, dynamica en statica.

Fase 2: Pre-University Online Course

Periode 26 oktober 2019 tot en met 5 januari 2020

Voor iedereen die heeft deelgenomen aan het Kick-off Event

Je volgt online colleges en maakt de opdrachten. Daar zitten ook praktische opdrachten tussen die je na uitvoering d.m.v. een foto kunt uploaden en waarop je feedback krijgt.

Kijk hier voor meer informatie

Fase 3: Pre-University On campus Tracks

6, 13, 20 en 27 maart 2020

Iedereen die de Pre-University Online Course helemaal afgerond heeft wordt uitgenodigd mee te doen aan de selectie voor de Pre-University On campus Tracks. Selectie vindt plaats op basis van een door jou geschreven motivatiebrief én je hebt toestemming van school nodig voor vrijstelling op alle vier genoemde vrijdagen in maart 2020.

Vier hele vrijdagen les op de TU Delft! Na uitnodiging voor de selectie kun je aangeven naar welke twee tracks je voorkeur uitgaat. Wij proberen daar bij de indeling rekening mee te houden, maar we kunnen tevoren geen garanties geven.

Afhankelijk van het onderwerp van de track krijg je (werk)colleges en/of practica. In iedere track werk je in je groep toe naar een eindopdracht over een probleem of kwestie passend bij het onderwerp van de track.

Aanmelden

Je kunt je nu nog niet aanmelden. Klik op onderstaande button om als eerste op de hoogte te worden gebracht als de inschrijving opent.

Let op: je bent hiermee dus nog niet aangemeld! Dat kan pas in september via het online inschrijfformulier. Daarover ontvang je bericht als je dat hierboven hebt aangegeven.

Belangrijke data

september 2019

Inschrijving geopend

14 oktober 2019

Inschrijving gesloten

26 oktober 2019

Pre-University Kick-off Event

26 oktober 2019

Pre-University Online course open

05 januari 2020

Laatste dag Pre-University Online course

10 januari 2020

Uitnodiging voor deelname aan selectieprocedure voor de Pre-University On campus Tracks naar leerlingen die fase 2 geheel hebben afgerond

10 januari 2020

Inschrijving voor deelname selectieprocedure voor tracks geopend

31 januari 2020

Inschrijving voor deelname selectieprocedure voor tracks gesloten

14 februari 2020

Bericht over selectie voor tracks

06 maart 2020

Pre-University On campus Tracks dag 1

13 maart 2020

Pre-University On campus Tracks dag 2

20 maart 2020

Pre-University On campus Tracks dag 3

27 maart 2020 Pre-University On campus Tracks dag 4

Word tester

Wij zijn op zoek naar docenten die de module online willen testen, voordat deze opengaat voor de leerlingen. Interesse?