TU Delft Pre-University Programme

Ingenieurs maken het verschil in de wereld. Ze werken aan de grote uitdagingen waar de maatschappij voor staat. Hoe houden we megasteden leefbaar, onze wegen begaanbaar en onze Delta’s droog? Kunnen we de gezondheidszorg beter maken en het energiesysteem duurzaam? Zo bouwen ze aan een schone, veilige en eerlijke samenleving. Zo’n ingenieur word je niet zomaar, dat vraagt inzet, passie en doorzettingsvermogen. 

Het TU Delft Pre-University Programme geeft een realistische voorstelling van studeren aan de TU Delft. Hier leiden we ingenieurs op die kritisch denken en die met hun typisch Delftse creativiteit complexe problemen kunnen oplossen. Maar hoe verhouden jouw schoolvakken zoals natuurkunde en wiskunde zich tot de studie die zo’n ingenieur van jou moet maken?

 

Programma

Uniek is dat het een gecombineerd on campus en online programma is. Het programma bestaat uit drie fasen:

Fase 1: Pre-University Kick-off Event

Zaterdag 26 oktober 2019

Voor iedereen in 5 vwo met een N-profiel

Tijdens deze dag op de campus van de TU Delft volg je voorbereidende colleges en werkcolleges over o.a. academische vaardigheden, dynamica en statica.

Kijk hier voor meer informatie

Fase 2: Pre-University Online Course

Periode 26 oktober 2019 tot en met 5 januari 2020  

Voor iedereen die heeft deelgenomen aan het Kick-off Event

Je volgt online colleges en maakt de opdrachten. Daar zitten ook praktische opdrachten tussen die je na uitvoering d.m.v. een foto kunt uploaden en waarop je feedback krijgt.

Kijk hier voor meer informatie

Fase 3: Pre-University On campus Tracks

6, 13, 20 en 27 maart 2020

Iedereen die de Pre-University Online Course helemaal afgerond heeft wordt uitgenodigd mee te doen aan de selectie voor de Pre-University On campus Tracks. Selectie vindt plaats op basis van een door jou geschreven motivatiebrief én je hebt toestemming van school nodig voor vrijstelling op alle vier genoemde vrijdagen in maart 2020.

Vier hele vrijdagen les op de TU Delft! Na uitnodiging voor de selectie kun je aangeven naar welke twee tracks je voorkeur uitgaat. Wij proberen daar bij de indeling rekening mee te houden, maar we kunnen tevoren geen garanties geven.

Afhankelijk van het onderwerp van de track krijg je (werk)colleges en/of practica. In iedere track werk je in je groep toe naar een eindopdracht over een probleem of kwestie passend bij het onderwerp van de track.

Kijk hier voor meer informatie

Voor wie

Iedere nieuwsgierige en enthousiaste 5 vwo’er (N-profiel) met doorzettingsvermogen en met interesse voor maatschappelijke vraagstukken, kan deelnemen. Het maakt niet uit wat je schoolcijfers zijn en waar in Nederland je woont.

Voel jij je aangesproken en zou jij naast je reguliere schoolwerk wel aan de slag willen met een uitdagend programma? Meld je dan aan!

Aanmelden

De aanmeldperiode is gesloten. Je kunt je niet meer aanmelden voor het TU Delft Pre-University Programme 2019-2020.

In september 2020 opent de aanmeldperiode voor schooljaar 2020-2021.