Rankings


QS Top Universities Subject Rankings

De QS Top Universities Subject Rankings beoordeelt 26 onderzoeksgebieden van bijna 3000 universiteiten wereldwijd. Deze ranking kijkt voornamelijk naar de reputatie van de onderzoekers, de kwaliteit van de publicaties en de werkgeversreputatie.


QS Top Universities World Rankings

De QS Top Universities World Rankings onderzoekt 2000 universiteiten wereldwijd en maakt een ranglijst van de 800 beste universiteiten. Deze ranking kijkt naar de academische reputatie van de universiteit en de onderzoekers, de publicaties van de wetenschappers en de studentenaantallen van de universiteit. De internationale oriëntatie van de universiteit is ook belangrijk. 


Academic Ranking of World Universities

In de Academic Ranking of World Universities (ARWU) ofwel de Shanghai Rankings is de rangorde gebaseerd op het aantal geciteerde wetenschappers, het aantal gepubliceerde artikelen, de kwaliteit van de faculteiten en het aantal Nobelprijswinnaars van de universiteit. Er word een top-500 samengesteld waarbij de universiteiten in groepen van 50 worden gerangschikt.


Times Higher Education World University Rankings

De Times Higher Education World University Rankings maakt een ranglijst van de 500 beste universiteiten van de wereld. Universiteiten worden geïndexeerd aan de hand van 13 indicatoren, verspreid over de kernactiviteiten onderwijs, onderzoek, valorisatie en internationale oriëntatie. De reputatie van de universiteit is ook belangrijk voor deze ranking.