Onderzoeknieuws

1133 resultaten
14 maart 2018

Metamaterialen met actie op afstand mogelijk ooit bruikbaar in draagbare zachte robotica

Een groep onderzoekers verbonden aan de afdeling BioMechanical Engineering hebben onder leiding van professor Amir Zadpoor het concept geïntroduceerd van metamaterialen met ‘actie op afstand’, waarbij een specifiek patroon van lokale actuatie in het geometrische ontwerp van zachte cellulaire materialen wordt geprogrammeerd.

14 maart 2018

Ontwerpwedstrijd Werktuigbouwkunde 2018: Container Handler

De eerstejaars werktuigbouwkunde zijn begonnen aan hun derde en laatste ontwerpproject van dit studiejaar. De 77 projectgroepen zijn nu in hun vijfde ontwerpweek van dit project en gaan hun opgedane kennis toepassen: van probleemverkenning via ontwerpen en bouwen tot testen en evalueren.

14 maart 2018

JOUW ONDERZOEKSVERHAAL OP BESSENSAP 2018?

Op vrijdag 15 juni aanstaande organiseert NWO de Bessensap editie 2018. Zo’n 400 journalisten, persvoorlichters en onderzoekers ontmoeten elkaar in de Rode Hoed in Amsterdam om te netwerken en kennis uit te wisselen over recente ontwikkelingen in de wetenschap en wetenschapscommunicatie.

13 maart 2018

Een oud robotbesturingssysteem leert iets nieuws

‘Hoe leer je een robot om te gaan met onvoorspelbare omstandigheden zonder dat hij telkens opnieuw geprogrammeerd moet worden, met alle kosten van dien? In dit cohesieproject geven we robots generieke gereedschappen waarmee ze het zelf kunnen leren van hun menselijke collega’s.’

13 maart 2018

Succesvolle Masterclass Energietransitie

Op vrijdag 9 maart jl. is er een zeer succesvolle masterclass energietransitie georganiseerd binnen de ontwerpstudie “Stad van de Toekomst” over de grote opgave van de energietransitie voor nieuwe vormen van energiewinning, minder en ander gebruik van energie en over de impact die dit heeft op de (gebouwde) omgeving.