Onderzoeknieuws

1471 resultaten

04 juli 2019

BTIC bundelt kennis en innovatie voor bouwsector

Ministeries, kennisinstellingen en brancheverenigingen ondertekenden op 27 juni jl. een samenwerkingsovereenkomst voor het Bouw- en Techniek Innovatie Centrum (BTIC) waarin de kennis- en innovatiekrachten voor de bouwsector worden gebundeld.

04 juli 2019

Jenny Dankelman uitgeroepen tot Leermeester 2019

Professor Jenny Dankelman, hoogleraar Minimaal-Invasieve Chirurgie en Interventietechnieken bij de Faculteit Werktuigbouwkunde, Maritieme Techniek & Technische Materiaalwetenschappen (3mE) is donderdagmiddag 4 juli uitgeroepen tot Leermeester 2019.

03 juli 2019

Klinisch Technoloog bewijst meerwaarde in de praktijk

Van het 3D-printen van tabletten tot een apparaatje om te kunnen spreken zonder stembanden: met hun bachelor eindprojecten laten studenten Klinische Technologie zien dat technologie de medische zorg net zo ingrijpend aan het veranderen is als ons dagelijks leven.

Beste docent van het jaar 2018-2019

Alle studenten van faculteit 3mE hebben mogen stemmen voor de beste docent van het academische jaar 2018-2019. Met deze prijs zetten zij docenten in het zonnetje en tonen ze hun waardering voor de unieke en creatieve wijze waarop de betreffende docenten onderwijs geven.

03 juli 2019

Digicampus versnelt innovatie digitale overheidsdiensten

Alle partijen die betrokken zijn bij digitale innovaties binnen de publieke sector werken voortaan samen binnen één platform: Digicampus. Het nieuwe samenwerkingsverband voor de ontwikkeling van innovatieve overheidsdiensten werd woensdag door staatssecretaris Knops (Binnenlandse Zaken) tijdens het iBestuurscongres officieel gelanceerd.

03 juli 2019

Reinier de Graaf ziekenhuis en TU Delft starten nieuwe leerstoel 'Technologie ter verbetering van de zorg'

Het Reinier de Graaf ziekenhuis en de TU Delft hebben een nieuwe leerstoel ingesteld om patiëntenzorg door middel van innovatieve technologie te verbeteren.

03 juli 2019

TU Delft zelfrijdende auto anticipeert op gedrag voetganger

Een onderzoeksteam van de afdeling Cognitive Robotics (CoR) heeft een mijlpaal bereikt op het gebied van autonoom rijden in een stedelijke omgeving.

03 juli 2019

Erik Offerman in podcast “Kritieke Materialen: een sterk staaltje”

Erik Offerman, materiaalkundige en hoofddocent bij Materials Science and Engineering, zet de hele materiaalkunde op zijn kop door zijn vernieuwende kijk op het ontwerpen van materialen en producten met het oog op grondstoffenefficiëntie, hergebruik en recycling. “Materialen zijn overal om ons heen maar daardoor zien we ze niet meer”.

02 juli 2019

Niek Mouter op BNR nieuwsradio over nutteloze bouwwerken

Vroeg of laat verliest een bouwwerk z'n nut. Hoe komt dat en hoe kun je dat voorkomen? Of is het helemaal niet erg? Niek Mouter, kostenbatenonderzoeker aan de TU Delft, vertelt hoe MKBA analyses kunnen worden ingezet om nieuwe bouwprojecten te toetsen.

28 juni 2019

Team TU Delft wint prijs beste luchtvaartinnovatie

The Zero Heroes wint de finale van de Airbus Fly Your Ideas-competitie.

26 juni 2019

David Abbink in De Wereld van Morgen (NPO1)

Onderzoek van het Haptics Lab naar symbiotisch rijden zal prime time op de Nederlandse televisie worden getoond. David Abbink werd geïnterviewd door Vivianne Bendermacher om de huidige problemen met interactie tussen bestuurder en automatisering uit te leggen en te demonstreren, en hoe ons onderzoek bijdraagt ​​aan het oplossen hiervan.

25 juni 2019

De magie van multifunctionele fotovoltaïsche ramen

24 juni 2019

Kunnen algen chroom-6 overbodig maken?

In het lab van dr. Santiago Garcia aan de faculteit Luchtvaart-en Ruimtevaarttechniek gebeuren bijzondere dingen.

18 juni 2019

New insights about the balance organ in Nature Communications

Patrick Forbes, post-doc research-fellow at the Department of BioMechanical Engineering and the Erasmus MC, together with colleagues from Johns Hopkins University and the University of British Columbia, published new findings about the balance organ (the vestibular system) in Nature Communications. The research characterizes the activity of vestibular neurons in monkeys during galvanic vestibular stimulation (GVS) and motion to reveal the neural substrate underpinning GVS-evoked perceptual, ocular and postural responses.

18 juni 2019

Vera Popovich has been awarded a prestigious RSF Grant

Dr. Vera Popovich, assistant professor in the Department of Materials Science and Engineering (MSE) has been awarded a prestigious 1.7 million euro grant to design microstructures and tailor mechanical properties in 3D (powder bed) printed metal components.