Onderzoeknieuws

1061 resultaten
23 november 2017

Dutch - Ghanaian student team jointly worked on complex challenges of the Ghana Volta Delta

A group of students and teachers from Delft University of Technology worked with Ghanaian students of KNUST, Central University and University of Ghana to develop integrated solutions for the complex challenges of the Volta Delta in Ghana.

22 november 2017

Onderzoeker Dingena Schott in Maritiem nieuws en Technisch weekblad

21 november 2017

Maria Santofimia Navarro benoemd tot hoogleraar Fysische Metaalkunde

Bij de afdeling Materials Science and Engineering van de faculteit 3mE is dr. Maria Santofimia benoemd tot hoogleraar Fysische Metaalkunde per 14 November 2017.

21 november 2017

Faculteit 3mE ruim vertegenwoordigd in Perspectief-programma NWO

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft binnen het programma ‘Perspectief voor de topsectoren’ groen licht gegeven aan zes nieuwe onderzoeksprogramma’s. Faculteit 3mE speelt een leidende rol bij 2 van deze programma’s. Professor Ian Richardson (afdeling MSE) is penvoerder van het programma ‘3D-printen van grote metalen voorwerpen’ en professor Frans van der Helm (afdeling BME) is penvoerder van het programma ‘blessurevrij sporten’. Onderzoeker Herman van der Kooij is penvoerder van het programma ‘draagbare robotica voor mensen met onwillige spieren’. Hij is werkzaam bij de Universiteit Twente en binnen de afdeling BME van 3mE.

20 november 2017

Zes miljoen voor onderzoek om sportblessures te voorkomen met behulp van technologie

In 2016 meldden 121.000 mensen zich in Nederland met een sportblessure bij de spoedeisende hulp. Jaarlijks zijn er in Nederland 4,5 miljoen blessures die zorgen voor 5 miljard euro aan directe medische kosten.