Onderzoeknieuws

1508 resultaten

04 juni 2019

TU Delft en TNO starten Dutch Ocean Technology Centre (DOTC)

Op donderdag 6 juni lanceren TU Delft en TNO het Dutch Ocean Technology Centre (DOTC). Gedreven door de energietransitie in de maritieme en offshore sector bundelt dit centrum menskracht, kennis en infrastructuur voor een efficiëntere aanpak van missiegedreven onderzoek in de maritieme sector. Binnen dit initiatief streven TU Delft en TNO naar een snellere realisatie van duurzame scheepvaart.

29 mei 2019

Javier Alonso-Mora en team ontvangen IEEE ICRA Best Paper Award omtrent Multi-Robot Systems

Het artikel "Gedistribueerde multi-robotvorming splitsen en samenvoegen in dynamische omgevingen", door Hai Zhu, Jelle Juhl, Laura Ferranti, Javier Alonso-Mora heeft de IEEE ICRA Best Paper Award gewonnen op Multi-Robot Systems tijdens de IEEE International Conference on Robotics en Automation, de vlaggenschipconferentie over robotica gevierd in Montreal in mei 2019. Geweldig nieuws!

29 mei 2019

Veiligheid op OK blijft hot item

Arts en promovendus Frederique Meeuwsen van de TU Delft deed twee jaar onderzoek naar de mogelijke toepassing van de RFID-technologie op de onderzoeks-OK.

27 mei 2019

Arno Smets benoemd tot Mission Innovation Champion

Professor Arno Smets is gelauwerd als een van de eerste Mission Innovation Champions, een nieuw initiatief om pioniers op het gebied van schone energie te eren.

Samenwerking met Duits GFZ versterkt Delfts geothermie onderzoek

Tijdens het werkbezoek van Koning Willem Alexander en Koningin Maxima aan de Duitse deelstaat Brandenburg hebben de TU Delft en het Duitse Onderzoekscentrum voor Geowetenschappen in Potsdam (GFZ) een samenwerkingsovereenkomst getekend op het gebied van geothermische energie.

Jan-Willem van Wingerden ontvangt Vidi

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft aan zeven Delftse wetenschappers een Vidi-financiering toegekend. Binnen faculteit 3mE ontving Jan-Willem van Wingerden, professor Data Driven Control bij Delft Center for Systems and Control, de honorering.

24 mei 2019

Vidi’s voor wolkenonderzoek en energie opslag

Twee wetenschappers van de faculteit CITG, Louise Nuijens en Hadi Hajibeygi, hebben ieder een Vidi-financiering toegekend gekregen van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). Hiermee biedt NWO hen de mogelijkheid om een eigen onderzoekslijn te ontwikkelen en een eigen onderzoeksgroep op te bouwen.

Vidi’s voor zeven Delftse toponderzoekers

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft aan zeven Delftse wetenschappers een Vidi-financiering toegekend. Hiermee biedt NWO hen de mogelijkheid om een eigen onderzoekslijn te ontwikkelen en een onderzoeksgroep op te bouwen.

23 mei 2019

Joop Roodenburg TU Delft Alumnus van het Jaar 2019

Joop Roodenburg, president van Huisman Equipment, is verkozen tot TU Delft Alumnus van het Jaar 2019.

22 mei 2019

Water sensitive design for Indian cities

The project Water4Change focusses on fit-for-purpose water sensitive design for fast growing liveable cities in India, combining know-how from Dutch and Indian experts.

Afdeling Intelligent systems wint twee keer Eurographics Medische Prijs 2019

21 mei 2019

Internationaal onderzoek naar koolstofarme scheepvaarttechnologieën officieel van start

Deze maand is het Interreg 2 Zeeën-project “Implementation of Ship hybridisation (ISHY)” van start gegaan tijdens een officiële kick-off meeting van Interreg 2 Seas en Haven Oostende. In dit project werkt de TU Delft (Maritime and Transport Technology), onder leiding van professor Rudy Negenborn, samen met 15 partners uit Frankrijk, Engeland, Nederland en Vlaanderen aan pilotprojecten voor de implementatie van concrete toepassingen van hybride en waterstoftechnologieën in schepen.

21 mei 2019

Richard Norte werkt aan nieuwe generatie kwantum versnellingsmeters

Deze maand ontving Richard Norte, onderzoeker bij de afdeling Precision and Microsystems Engineering, de ATTRACT Grant van 100.000 euro voor het ontwikkelen van een nieuwe generatie kwantum versnellingsmeters bij interial navigation.

17 mei 2019

Vliegende start voor BTIC

Meer regie en bundeling van kennisontwikkeling, opschaling van innovaties en verhoging arbeidsproductiviteit in de ontwerp-, bouw- en technieksector. Dat zijn de centrale begrippen die ten grondslag liggen aan het Bouw en Techniek Innovatie Centrum.

16 mei 2019

Delftse studenten onthullen extreem zuinige waterstofauto met autonome software

Op 15 mei onthulde het Eco-Runner Team Delft de Eco-Runner 9, een waterstofauto die, omgerekend naar benzine, een equivalent van 4000 kilometer op 1 liter benzine moet behalen.