Onderzoeknieuws

1172 resultaten

21 september 2016

‘Als de zon schijnt …’ 28 september oratie prof. Arno Smets

De markt van fotovoltaïsche systemen groeit wereldwijd veel sneller dan andere duurzame energiebronnen, maar de implementatie in de maatschappij gaat nog veel te traag. Smets: “We moeten de macht bij het individu leggen, in plaats van te vertrouwen op ingewikkelde stimuleringsmaatregelen. De zonne-energie revolutie doet dit inmiddels al!.”

21 september 2016

Energie interventies vergroten sociale cohesie en verminderen energieverbruik

Uit EU-project CIVIS, ‘Cities as drivers of social change’, blijkt dat energie interventies sociale cohesie kunnen vergroten en zorgen voor minder energieverbruik. CIVIS heeft tot doel om burgers meer bewust te maken van hun energiegebruik, verbruik te verminderen en daarmee CO2 te reduceren.

20 september 2016

Physee wint Postcode Lottery Green Challenge

De Delftse Startup PHYSEE heeft de Postcode Lottery Green Challenge gewonnen. Op 14 september namen ze de prijs van €500.000 in ontvangst tijdens het jaarlijkse evenement van de Postcode Loterij, waar de 5 finalisten hun business plan pitchten voor een vakjury, pers en algemeen publiek.

20 september 2016

Global Talk on the burden of malaria in Nigeria

On Thursday 22 september public health Professor Oladimeji Oladepo , University of Ibadan (Nigeria), gives a Global Talk on the burden of malaria. He brings his knowledge and experiences into the Delft Global Fellowship on the Optical Smart Malaria Diagnost of Prof. Michel Verhaegen, Prof. Gleb Vdovin and Temitope Agbana

11 september 2016

Global Workshop: Entrepreneurship for Global Development

07 september 2016

Benoeming 3mE-Professor Wiebren de Jong aan Rijksuniversiteit Groningen

06 september 2016

TU Delft stijgt licht in QS ranking

05 september 2016

IBM funds over 300 TAHMO stations in Africa

01 september 2016

Beyond MOOCs by Dr. PV Aravind

30 augustus 2016

Joris Dik helpt op TV mee met reconstructie Nederlandse meesterwerken

30 augustus 2016

Energiemarkt profiteert van landelijke weermonitoring Ruisdael Observatorium

In 2015 vroeg het KNAW om ideeën voor grootschalige onderzoeksfaciliteiten waarmee Nederland wetenschappelijke grenzen kan blijven verleggen. Professor Herman Russchenberg en zijn collega’s hoefden er niet lang over na te denken: een landelijk dekkend observatorium voor metingen van de atmosfeer, genaamd het Ruisdael Observatorium – naar de 17e-eeuwse schilder Jacob Ruisdael, beroemd om zijn wolkenluchten.

18 augustus 2016

Meet the Energy Leaders: Jasper van den Munckhof

15 augustus 2016

Diplomat Magazine: Co-Create My City Johannesburg South Africa