Nieuws

40 resultaten
rss
10 oktober 2017

DSyS at Amsterdam Security Convention

DSyS en TU Delft zijn op 31 oktober en 1 en 2 november aanwezig op de Amsterdam Security Convention and Expo.

04 oktober 2017

Nieuwe nagelknipper moet CSI-werk makkelijker en secuurder maken

Wattenstaafjes, plakband en pincet zijn belangrijk gereedschap voor forensisch onderzoekers. Bewijsmateriaal verzamelen op de plaats delict is handwerk. “Low-tech. En daar is niets mis mee”, benadrukt onderzoeker Arjo Loeve, Delfts projectleider Engineering for Forensics. Samen met zijn studenten en het NFI ontwierp hij onder andere een nieuwe nagelknipper voor forensisch onderzoek.

02 oktober 2017

17/10 start Delftse MOOC ‘Forensic Engineering – Learning from Failures’

Op 17 oktober 2017 start een nieuwe MOOC (Massive Online Open Course) over Forensic Engineering. Dit gratis toegankelijke vak volg je gedurende zes weken. Je kan je vanaf nu inschrijven.

28 september 2017

Blog over veiliger werken met (rol)steigers in de bouw

Op de website van Cobouw houdt Adri Frijters, domeincoördinator Arbeidsveiligheid bij het TU Delft Safety & Security Institute en veiligheidsadviseur bij A3-A https://www.a3-a.nl/, een pleidooi voor veiliger werken met (rol)steigers in de bouw. Er gebeuren nog te veel (val)ongelukken door onverantwoord omgaan met (de opbouw van) steigers. Per 1 januari worden de regels strenger.

05 september 2017

Delftse hoogleraren kritisch nav brand ExxonMobil

Naar aanleiding van de brand bij ExxonMobil in de Rotterdamse haven op 21 augustus, gaven Genserik Reniers in het AD en Pieter van Gelder in Trouw en de Volkskrant duiding. Hun boodschap was kritisch: installaties in de Botlek naderen het einde van hun levensduur (Van Gelder), en de chemische sector zou te weinig doen aan voorkomen van ongelukken (Reniers).