34 resultaten
17 mei 2017

Demo Nederlands kleinste supercomputer bij kick-off TU Delft Institute for Computational Science and Engineering

De Little Green Machine II is een supercomputer met het rekenvermogen van 10.000 pc's, het formaat van vier pizzadozen en het elektriciteitsverbruik van slechts ongeveer 1% van dat van een vergelijkbare grote supercomputer. Tijdens de kick-off van het TU Delft Institute for Computational Science and Engineering (DCSE) op dinsdag 23 mei, geeft projectleider Simon Portegies Zwart (Universiteit Leiden) een demo van dit kleine rekenwonder.

08 december 2016

Gamen om evacuatiegedrag bij een aardbeving te onderzoeken

Tijdens een natuurramp, zoals een aardbeving, maken mensen keuzes: blijven of vertrekken? Lopen of de auto pakken? Deze keuzes zijn van invloed op het aantal gewonden en doden dat kan vallen. Om de factoren te kunnen onderzoeken die deze keuzes beïnvloeden, ontwikkelde promovenda Mignon van den Berg samen met Japanse onderzoekers van het National Institute of Informatics in Tokyo de serious game ‘Everscape’. Mignon van den Berg promoveert maandag 12 december bij de TU Delft.

15 november 2016

Honoreringen voor overstromingsbescherming, Internet of Things en het ‘temmen’ van licht

Technologiestichting STW heeft zes zogenoemde Perspectief Programma’s gehonoreerd. De TU Delft neemt in drie van de zes programma’s deel en geeft aan één programma leiding. Perspectief richt zich op het creëren van een innige samenwerking tussen wetenschappers en bedrijfsleven om innovatieve doorbraken te verwezenlijken.

09 november 2016

Nieuwe nanosensoren voor het opsporen van TNT

Een nieuw type sensor zou op termijn de snuffelhond wel eens kunnen vervangen bij het opsporen van explosieven zoals TNT. Wetenschappers van onder meer de TU Delft publiceren hier deze week over in het wetenschappelijke tijdschrift Nano Letters van de American Chemical Society.

31 oktober 2016

Wanneer bereikt het overstromingswater ons huis?

Een stormvloed op de Noordzee en 40 dijkdoorbaken. Niemand in Nederland weet dan of het 2 uur of 2 dagen duurt voordat het water ons huis bereikt. Masterstudente Louise Klingen van de TU Delft ontwikkelde een overstromingsmodel waarmee in 15 minuten het verloop van elke overstroming voor de komende 24 uur kan worden uitgerekend. Klingen studeert op 2 november af bij de Faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen.