56 resultaten
25 oktober 2017

Hoogleraren cybersecurity vrezen dat Nederland digitaal onder water komt te staan

Waar buurlanden zoals Duitsland jaarlijks vele tientallen miljoenen investeren in cybersecurityonderzoek, doet Nederland vrijwel niets. Ondertussen wordt er door de buitenlandse onderzoekscentra hard getrokken aan de meest getalenteerde onderzoekers in Nederland. Er moet iets gebeuren om een brain drain naar omliggende landen te voorkomen.

10 oktober 2017

DSyS at Amsterdam Security Convention

DSyS en TU Delft zijn op 31 oktober en 1 en 2 november aanwezig op de Amsterdam Security Convention and Expo.

04 oktober 2017

Nieuwe nagelknipper moet CSI-werk makkelijker en secuurder maken

Wattenstaafjes, plakband en pincet zijn belangrijk gereedschap voor forensisch onderzoekers. Bewijsmateriaal verzamelen op de plaats delict is handwerk. “Low-tech. En daar is niets mis mee”, benadrukt onderzoeker Arjo Loeve, Delfts projectleider Engineering for Forensics. Samen met zijn studenten en het NFI ontwierp hij onder andere een nieuwe nagelknipper voor forensisch onderzoek.

02 oktober 2017

17/10 start Delftse MOOC ‘Forensic Engineering – Learning from Failures’

Op 17 oktober 2017 start een nieuwe MOOC (Massive Online Open Course) over Forensic Engineering. Dit gratis toegankelijke vak volg je gedurende zes weken. Je kan je vanaf nu inschrijven.

28 september 2017

Blog over veiliger werken met (rol)steigers in de bouw

Op de website van Cobouw houdt Adri Frijters, domeincoördinator Arbeidsveiligheid bij het TU Delft Safety & Security Institute en veiligheidsadviseur bij A3-A https://www.a3-a.nl/, een pleidooi voor veiliger werken met (rol)steigers in de bouw. Er gebeuren nog te veel (val)ongelukken door onverantwoord omgaan met (de opbouw van) steigers. Per 1 januari worden de regels strenger.