Carrière Coach (eenmalig event)

Over de rol

Als carrière coach kun je jouw waardevolle (professionele) ervaring inzetten om studenten en jonge alumni te adviseren en om tijdens een (online) event hun studie/carrièrepaden, ambities en mogelijke toekomstige carrières te bespreken. Dit is een kans om in contact te komen met ambitieuze en slimme studenten en jonge alumni, je coaching- en adviesvaardigheden te verbeteren en om opnieuw verbinding te maken met je alma mater.

We organiseren twee verschillende coaching events:

Het (online) Career Café voor (master) studenten.
Om onze studenten te helpen zich beter voor te bereiden op hun eerste stappen op de arbeidsmarkt, organiseren TU Delft Alumni Relations en het TU Delft Career Centre het Career Café voor studenten: een avond waar studenten loopbaan gerelateerde vragen kunnen stellen aan TU Delft alumni en kunnen leren van hun ervaringen.

Het (online) Career Café voor jonge alumni.
Op dit evenement kunnen jonge alumni (tot vijf jaar na afstuderen) leren van de ervaringen van meer senior alumni. Afgestudeerden die hun eerste stap op de arbeidsmarkt nog moeten zetten of die misschien al op zoek zijn naar een tweede baan, kunnen veel leren van de tips en tricks van onze meer ervaren alumni. Op deze manier kan het alumninetwerk bijdragen aan de toekomst van onze recent afgestudeerden.

Lijkt het je leuk om alumni coach te zijn?
We organiseren 4x per jaar een Career Cafe. Laat je gegevens achter en zullen contact met je opnemen als het volgende event weer op de planning staat.
 

Tijdsbesteding

Het Career Café duurt ongeveer twee uur. We bieden de alumni-coaches ook een online workshop van één uur aan om hen te helpen ter voorbereiding op het event.

Locatie

Omdat de evenementen online plaatsvinden, kunnen alumni van over de hele wereld deelnemen.

Vaardigheden:

We verwachten van onze alumni dat ze met plezier hun ervaringen delen met studenten/jonge alumni en hen kritische vragen durven te stellen.

 • Communicatief vaardig
 • Ruimdenkend
 • Goede luistervaardigheden
 • Career Café voor studenten: minimaal  één jaar werkervaring hebben sinds afstuderen
 • Career Café voor jonge alumni: minimaal tien jaar werkervaring hebben sinds afstuderen
 • Goede Engelse taalvaardigheid

Wat krijg je er voor terug:

 • Bouw je netwerk op, zowel persoonlijk als professioneel.
 • De kans om iets terug te geven aan de TU Delft (community) door de huidige generatie studenten en jonge alumni te helpen en te inspireren.
 • Ontwikkel je coachingsvaardigheden.

Wat kan je van ons verwachten:

 • We bieden een online workshop aan met tips om onze studenten / jonge alumni te coachen om je voor te bereiden op dit evenement.
 • Aanbeveling door TU Delft Alumni Relations op LinkedIn, indien gewenst.

TU Delft Alumni Relations

Het is de missie van de TU Delft om 'impact te hebben op een betere samenleving'. TU Delft Alumni Relations draagt bij aan deze missie door een waardevolle relatie op te bouwen en te onderhouden met afgestudeerden van de TU Delft. Zo creëren we een levendige alumni community die tijd, talent en netwerk investeert in TU Delft, de studenten, onderzoekers en mede-alumni. We dragen hiermee bij aan het verrijken van de studentervaring, aan het mogelijk maken van impactvol onderzoek, aan het verbeteren van de aansluiting van het curriculum op de arbeidsmarkt, en aan het vergroten van het professionele en persoonlijke netwerk van alumni. Dit met uiteindelijk doel om impactvolle initiatieven middels het netwerk te faciliteren. 

Wie zijn alumni vrijwilligers?

Alumni die vrijwillig hun tijd, talent en netwerk inzetten voor de TU Delft, haar studenten en de alumni community. Hiermee zijn ze van grote waarde voor (de missie van) de TU Delft en de hele TU Delft gemeenschap.

De TU Delft vereist dat elke vrijwilliger deze Gedragscode Alumni Vrijwilligers leest en naleeft om in aanmerking te komen voor deelname aan vrijwilligersactiviteiten voor alumni van de TU Delft.