Community Host

Over de rol

TU Delft heeft een wereldwijd netwerk van meer dan 100.000 Delftse ingenieurs. Op verschillende plaatsen over de hele wereld hebben we actieve alumni communities die regelmatig samenkomen (in de VS, Canada, Mexico, Ecuador, Spanje, Scandinavië, VK, Duitsland, Zwitserland, Hong Kong, Beijing, Shanghai, Taipei , Japan, Jakarta, etc). Onze community hosts zijn de belangrijkste aanspreekpunten op deze locaties. Zij kennen de stad/het land en de alumni community goed, kunnen helpen bij het organiseren van evenementen en vragen doorverwijzen naar de juiste personen. Community hosts spelen een grote rol in het actief houden van de community door eigen evenementen te initiëren, een Event in a Box (mede) te organiseren of door andere alumni aan te moedigen en te ondersteunen om actief betrokken te raken bij de community. Idealiter werk je samen in een team van 3 tot 5 lokale alumni.We zijn altijd op zoek naar alumni die een actieve rol willen spelen in hun stad of land. Dit kan op een locatie waar al een actieve community is, of op een locatie waar we samen een alumni community kunnen opbouwen.

Tijdsbesteding

Varieert van 1 uur per maand wanneer er geen evenement is gepland tot 8 uur per maand ter voorbereiding op een evenement / bijeenkomst. We vragen je om 2 evenementen per jaar (mede) te hosten.

Locatie

Elke locatie waar er potentie is om een actieve alumni community te starten.

Vaardigheden:

 • Goed in netwerken
 • Communicatief vaardig
 • Praktisch ingesteld
 • Pro-actief
 • Goede organisatorische vaardigheden

Wat krijg je er voor terug:

 • Vergroten van je lokale netwerk, zowel persoonlijk als professioneel.
 • De kans om iets terug te geven aan de TU Delft en haar gemeenschap door een actieve rol te spelen in een lokale alumni community.
 • Verder ontwikkelen van je netwerkvaardigheden.
 • Verder ontwikkelen van je organisatievaardigheden.

Wat kan je van ons verwachten:

 • Alumni Relations helpt je bij het organiseren van evenementen / bijeenkomsten door de communicatie, promotie en registratie te verzorgen en advies te geven over de opzet van het evenement.
 • Alumni Relations kan communicatieplatforms opzetten en mede hosten waar de community samen kan komen (bijvoorbeeld een speciale groep op www.tudelftforlife.nl, een WhatsApp-groep, een LinkedIn-groep).
 • Indien gewenst schrijven we een aanbeveling vanuit TU Delft Alumni Relations op LinkedIn.

Geïnteresseerd?

Wil je een actieve rol spelen in je lokale alumni community? Stuur dan een email naar alumnirelations@tudelft.nl en we bespreken de mogelijkheden van jouw locatie verder.

Neem contact op

TU Delft Alumni Relations

Het is de missie van de TU Delft om 'impact te hebben op een betere samenleving'. TU Delft Alumni Relations draagt bij aan deze missie door een waardevolle relatie op te bouwen en te onderhouden met afgestudeerden van de TU Delft. Zo creëren we een levendige alumni community die tijd, talent en netwerk investeert in TU Delft, de studenten, onderzoekers en mede-alumni. We dragen hiermee bij aan het verrijken van de studentervaring, aan het mogelijk maken van impactvol onderzoek, aan het verbeteren van de aansluiting van het curriculum op de arbeidsmarkt, en aan het vergroten van het professionele en persoonlijke netwerk van alumni. Dit met uiteindelijk doel om impactvolle initiatieven middels het netwerk te faciliteren. 

Wie zijn alumni vrijwilligers?

Alumni die vrijwillig hun tijd, talent en netwerk inzetten voor de TU Delft, haar studenten en de alumni community. Hiermee zijn ze van grote waarde voor (de missie van) de TU Delft en de hele TU Delft gemeenschap.

De TU Delft vereist dat elke vrijwilliger deze Gedragscode Alumni Vrijwilligers leest en naleeft om in aanmerking te komen voor deelname aan vrijwilligersactiviteiten voor alumni van de TU Delft.