Gastspreker tijdens een Career Conversation

Over de rol

Om onze studenten te helpen zich beter voor te bereiden op hun eerste stappen op de arbeidsmarkt, organiseren Alumni Relations en TU Delft Career Centre één of twee keer per maand een Career Conversation. Jij kunt jouw waardevolle (professionele) ervaring inzetten om studenten, PhD’s en jonge alumni te adviseren en te inspireren door te vertellen over je eigen studie/carrière pad, ervaringen, ambities, keuzes, uitdagingen en huidige baan. 
Tijdens de sessie word je bijgestaan door een coach van het Career Centre. Zij zal de sessie openen, jou voorstellen en je indien nodig ondersteunen wanneer het niet helemaal loopt zoals verwacht.

Tijdsbesteding

Gemiddeld kost de voorbereiding je zo’n 2 uur. De online sessie vindt plaats op een doordeweekse dag van 12.45 tot 13.30 uur. Je krijgt van het Career Centre een template voor je presentatie en enige handvatten en instructies voor je verhaal. Je verhaal en presentatie maak je zelf.

Locatie

Omdat de Career Conversations momenteel online plaatsvinden, kunnen alumni van over de hele wereld deelnemen.

Vaardigheden:

We verwachten van onze alumni dat ze met plezier hun ervaringen delen met studenten/jonge alumni en hen kritische vragen durven te stellen.

  • Communicatief vaardig
  • In staat zijn boeiend je verhaal te vertellen
  • Het leuk vinden vragen over je carrière te beantwoorden
  • Minimaal één jaar werkervaring sinds afstuderen
  • Goede Engelse taalvaardigheid

Wat krijg je er voor terug:

  • Bouw je netwerk op
  • De kans om iets terug te geven aan de TU Delft (community) door de huidige generatie studenten, PhD’s en jonge alumni te helpen en te inspireren

Wat kan je van ons verwachten:

  • We bieden je handvatten voor en ondersteuning bij het voorbereiden van je presentatie en tijdens je presentatie
  • Indien gewenst een aanbeveling op LinkedIn door TU Delft Alumni Relations  

Geïnteresseerd?

Stuur dan een mailtje naar careercentre@tudelft.nl met je gegevens inclusief je LinkedIn profiel en een korte uitleg waarom je graag een Career Conversation zou willen doen.

Neem contact op

TU Delft Alumni Relations

Het is de missie van de TU Delft om 'impact te hebben op een betere samenleving'. TU Delft Alumni Relations draagt bij aan deze missie door een waardevolle relatie op te bouwen en te onderhouden met afgestudeerden van de TU Delft. Zo creëren we een levendige alumni community die tijd, talent en netwerk investeert in TU Delft, de studenten, onderzoekers en mede-alumni. We dragen hiermee bij aan het verrijken van de studentervaring, aan het mogelijk maken van impactvol onderzoek, aan het verbeteren van de aansluiting van het curriculum op de arbeidsmarkt, en aan het vergroten van het professionele en persoonlijke netwerk van alumni. Dit met uiteindelijk doel om impactvolle initiatieven middels het netwerk te faciliteren. 

Wie zijn alumni vrijwilligers?

Alumni die vrijwillig hun tijd, talent en netwerk inzetten voor de TU Delft, haar studenten en de alumni community. Hiermee zijn ze van grote waarde voor (de missie van) de TU Delft en de hele TU Delft gemeenschap.

De TU Delft vereist dat elke vrijwilliger deze Gedragscode Alumni Vrijwilligers leest en naleeft om in aanmerking te komen voor deelname aan vrijwilligersactiviteiten voor alumni van de TU Delft.