Karel Luyben Lezing

De Karel Luyben Lezingen worden sinds 2018 jaarlijks georganiseerd ter ere van Karel Luyben, oud Rector Magnificus. Deze dubbellezing wordt jaarlijks in Delft georganiseerd voor de Delftenaren en in het buitenland voor alumni en relaties. De lezingen hebben als doel om jong talent een podium te geven, publiek te betrekken bij wetenschap en om te verbinden. Onderwerpen die Karel Luyben hoog in het vaandel heeft staan.

Tijdens de internationale Karel Luyben Lezing ontvangt de TU Delft alumni, relaties, studenten en andere geïnteresseerden voor een bijzonder samenzijn.

Karel Luyben Lecture, Jakarta

Karel Luyben Lezing Jakarta.*

Alumna Tita Larasati zal dit jaar de lezing verzorgen:

WHAT’S NEXT? | How Culture, Creativity, Science and Technology synergize to create a sustainable future.

Tita Larasati

Tita Larasati was born in Jakarta, Indonesia, before she moved to Bandung to study Industrial Product Design at Institute of Technology Bandung (ITB). She acquired a scholarship from IKEA Foundation Amsterdam to continue studying at Design Academy Eindhoven, then pursued her study at Delft University of Technology. Her research interests include exploration of natural fibres (particularly bamboo), sustainability, community development, design thinking, creative economy, and creative city. After living in The Netherlands for about 10 years, she returned to Bandung and co-founded Bandung Creative City Forum (BCCF) in 2008, a creative community hub of which she currently chairs. She was also appointed as the chairperson of Bandung Creative Economy Committee in 2014. She became the focal point for Bandung City of Design, UNESCO Creative Cities Network (UCCN) when Bandung joined the network in 2015. She is also active as Deputy of Strategic Partnership, Indonesia Creative Cities Network (ICCN), an organisation that connects bottom-up creative economy initiatives in more than 200 cities in Indonesia. She joined the International Advisory Council for Creative Industries Policy & Evidence Centre (PEC) UK in 2019. She is also active as Vice President, Science & Society, of The Indonesian Young Academy of Science (ALMI). Next to her main occupation as a lecturer/ researcher at ITB, she creates and publishes graphic diary.

Karel Luyben Lunchlezing in Bandung. Rector Magnificus Emeritus Karel Luyben zal dan zelf een lezing geven over Open Science. *

*Deze evenementen stonden gepland voor 4 en 5 juli 2020, echter zijn deze tot nader orde uitgesteld. We volgen de ontwikkelingen rondom de Corona-uitbraak in Indonesië op de voet en zullen zo snel mogelijk beslissen of we door kunnen gaan met de Karel Luyben Lezing en de Karel Luyben Lunchlezing en op welke data deze zullen plaatsvinden.

Tita Larasati

Voorgaande Karel Luyben Lezingen