Lifelong Learning

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen in jouw vakgebied of je verder ontwikkelen als ingenieur? De TU Delft biedt een breed aanbod aan opleidingsmogelijkheden, ook voor alumni. Zo kun je vanuit huis je kennis uitbreiden door middel van een ‘Massive Open Online Course’ (MOOC), een gratis online opleiding waarvoor je tegen betaling ook een certificaat kunt ontvangen. Ook kun je via een van de (betaalde) masterclasses of courses verder leren over specifieke thema’s.

TU Delft Online Learning

Alumni discount

Delfste ingenieurs willen op de hoogte blijven, blijven leren en kunnen omgaan met de uitdagingen in de complexe wereld van vandaag de dag. TU Delft biedt ook na het behalen van het diploma mogelijkheden om te blijven ontwikkelen en stimuleert een leven lang leren. 

Als TU Delft alumnus/na bieden we je graag 25% korting* op de professionele en academische programma's die worden aangeboden door Online Learning. Neem contact op met alumnirelations@tudelft.nl om de korting te kunnen toepassen.

*Niet toepasbaar op de programma's die aangeboden worden via het Edx.org platform. Daarnaast zullen er enkele uitzonderingen zijn. 

Over TU Delft Online Learning:

online deelnemers wereldwijd
Meer dan 2.5 miljoen
Professionele en academische programma's
Meer dan 50
MOOCs (massive open online courses)
106
Prijzen en uitreikingen
27
Uitgereikte certificaten
22.347
Toegewijde docenten
250

Het niveau van het online programma was vergelijkbaar met het door mij gevolgde masteropleiding. Hoewel het lastig kan zijn om werk en studie te combineren, heb ik nooit geaarzeld.

― Vanida Salgado, over online leren TU Delft

Access to Scientific Research

Levenslang Toegang tot de Bibliotheek

Als alumni kun je gratis een Universiteits Bibliotheek lenerspas aanvragen, daarmee het volgende mogelijk:

  • Lees en leen alle boeken in de bibliotheek (behalve digitalen boeken)
  • Zoek naar artikelen en andere digitaal materiaal in de Library Search & Go computer
  • Krijg toegang tot het wifi netwerk via een jaar account dat op de hele campus werkt
  • Krijg een bibliotheekskaart bij de informatiebalie in de bibliotheek van de TU Delft. Je dient hiervoor je legimatiebewijs mee te nemen. 
TU Delft Repository

De TU Delft Repository is een omgeving waar zich vier bewaarplaatsen bevfinden, elk gericht op een andere groep. Je hebt de Research Repository (onderzoek), Research Data Repository (onderzoeksdata), Education Repository (onderwijs) en Cultural Heritage Repository (culturele erfgoed). Hier kan je een groot aantal onderzoeken of documenten vinden van professoren, maar ook scripties of andere papers. Neem eens een kijkje en zoek naar voor jou geschikte documenten!

Zes andere manieren om een wetenschappelijk artikel te vinden
Unpaywall extensie

Via de "unpaywall" extensie voor Chrome of Firefox kun je toegang krijgen tot 25 miljoen vrij toegankelijke artikelen. Hiervoor dien je deze gratis extensie te downloaden en te installeren op je internet browser. 

Open access button

Via openaccessbutton.org kun je gratis wetenschappelijke artikelen zoeken middels de zoekfunctie op de website of door middels van de extensie op je internet browser. 

Google scholar

Via de zoekfunctie van Google Scholar kun diverse artikelen vinden. Als je vaker gebruikt maakt van deze zoekfunctie kun je tevens een extensie toevoegen aan je internet browser. De extensie is beschikbaar voor Firefox, Chrome en Safari. 

Artikel opvragen bij de auteur

Dit is niet de meest snelle manier, maar je kunt altijd het artikel direct bij de auteur opvragen. Dit is van origine een veel gebruikte manier om een artikel te verkrijgen. 

De Twitter hashtag #ICanHazPDF gebruiken

Je kunt via Twitter de hashtag #ICanHazPDF gebruiken in een twee met de link of de naam van het gezochte artikel. Mensen die toegang hebben tot de publicatie kunnen dan het artikel met je delen. 

Artikel kopen van de uitgever

Als laatste redmiddel kun je het betreffende artikel kopen bij de uitgever. 

Career Centre

De TU Delft Career Centre helpt jonge Alumni, promovendi, PDEng-trainees en ook studenten met de voorbereiding op de arbeidsmarkt en de ontwikkeling van hun loopbaan vaardigheden door het aanbieden van verschillende workshops, programma's en achtergrond materiaal.


In het eerste jaar na het afstuderen kan men als alumni gratis van dezelfde diensten gebruik maken als studenten. Tussen één en vijf jaar na het afstuderen bieden we alumni specifieke diensten waarvoor we een kleine vergoeding vragen.

Neem gerust contact op met het Career Cenre voor meer vragen of suggesties en bekijk de linkjes hieronder als u zich meer wil verdiepen.