Toegang tot de bibliotheek van TU Delft

Als alumni heb je gratis toegang tot de Unversiteits Bibliotheek, vanaf December 2019 is het volgende mogelijk:

  • Lees en leen alle boeken in de bibliotheek (behalve digitalen boeken)
  • Zoek naar artikelen en andere digitaal materiaal in de Library Search & Go computer
  • Krijg toegang tot het wifi netwerk via een jaar account dat op de hele campus werkt
  • Krijg een bibliotheekskaart bij de informatiebalie in the Universiteitsbibliotheek van de TU Delft

6 manieren om een wetenschappelijk artikel te vinden

Menig alumni blijven ook na de studie geïnteresseerd in de wetenschappelijke literatuur, maar hebben na het afstuderen geen directe toegang meer via de oude studenten inloggegevens. Speciaal voor afgestudeerden die graag nog artikelen willen naslaan, heeft Alumni Relations een overzicht gemaakt van de verschillende manieren waarop nog wel toegang gekregen kan worden tot literatuur.

Unpaywall extensie

Via de "unpaywall" extensie voor Chrome of Firefox kun je toegang krijgen tot 25 miljoen vrij toegankelijke artikelen. Hiervoor dien je deze gratis extensie te downloaden en te installeren op je internet browser. 

Open access button

Via openaccessbutton.org kun je gratis wetenschappelijke artikelen zoeken middels de zoekfunctie op de website of door middels van de extensie op je internet browser. 

Google scholar

Via de zoekfunctie van Google Scholar kun diverse artikelen vinden. Als je vaker gebruikt maakt van deze zoekfunctie kun je tevens een extensie toevoegen aan je internet browser. De extensie is beschikbaar voor Firefox, Chrome en Safari. 

Artikel opvragen bij de auteur

Dit is niet de meest snelle manier, maar je kunt altijd het artikel direct bij de auteur opvragen. Dit is van origine een veel gebruikte manier om een artikel te verkrijgen. 

De Twitter hashtag #ICanHazPDF gebruiken

Je kunt via Twitter de hashtag #ICanHazPDF gebruiken in een twee met de link of de naam van het gezochte artikel. Mensen die toegang hebben tot de publicatie kunnen dan het artikel met je delen. 

Artikel kopen van de uitgever

Als laatste redmiddel kun je het betreffende artikel kopen bij de uitgever. 

Onderzoeksbronnen van de TU Delft

Naast wetenschappelijke artikelen in het algemeen, zijn er een aantal bronnen om TU Delft specifieke kennis in te zien. Denk hierbij aan onderzoek van wetenschappers van de TU Delft, scripties van studenten die afstuderen aan de universiteit, data sets behorend tot onderzoek en achtergrond artikelen betreffende de academische wereld van de TU Delft. Bekijk voor deze bronnen de TU Delft Repository