Fellows and Postdocs

Overweeg je na je promotietraject aan de slag te gaan als post-doctoral researcher, ofwel Postdoc, bij de TU Delft? Dit betekent in veel gevallen dat je als pas gepromoveerde onderzoeker op basis van een tijdelijk dienstverband enkele jaren zelfstandig wetenschappelijk onderzoek verricht.

Springplank naar een wetenschappelijke carrière
Als Postdoc is het belangrijk op verschillende plekken in de wereld ervaring op te doen voor een internationale en veelzijdige carrière binnen de wetenschap. Bij voorkeur bij verschillende universiteiten, in verschillende landen. Of je doet eerst ervaring op binnen de industrie of een onderzoeksinstituut.

In vrijheid onderzoek doen
Je focust je op een specifiek onderzoeksthema binnen  jouw vakgebied bij een hoogstaande universiteit waar veel specialismen zijn verbonden. Je krijgt veel vrijheid in een omgeving met goede faciliteiten waarbij je proactief optreedt. Je vergroot je netwerk en, afhankelijk van je onderzoek,  werk je samen met een interdisciplinair team, industriële partners of publieke onderzoeksinstituten.

Er is meer
Maar, er is meer dan wetenschappelijk onderzoek. Vind je het interessant afstudeerstudenten en promovendi te begeleiden? Dit kan. En wil je je ontwikkelen op het gebied van academische publicaties, je kwalificeren voor het geven van onderwijs of verdiepen in het werven van fondsen, waarbij een team van adviseurs (Research Funding Team van het TU Delft Valorisatiecentrum) haar achterban kan ondersteunen met het indienen van voorstellen? Ook dit kan. Je te nemen stappen bespreek je op regelmatige basis met je begeleider of je bespreekt je ambities en wensen tijdens een jaarlijks Resultaat- en Ontwikkelingsgesprek. Of loop binnen bij het TU Delft Career Centre, waar gespecialiseerde loopbaancoaches je helpen voor te bereiden op je volgende stap.

Delft: Kennisstad, werkstad en woonstad
Delft blinkt uit op het gebied van onderzoek, kennis en innovatie en behoort tot de top van de wetenschappelijke wereld. Daarnaast is Delft sterk in opmars als congresstad. Daarbij is Delft een fijne plek om te wonen en te werken en goed bereikbaar. Kom je uit het buitenland? Dan helpen we je verblijf in Nederland te regelen. Lees hier meer over op de website Coming to Delft & The Netherlands

Op zoek naar een Postdoc functie?

Op zoek naar fondsen?

Bekijk onderstaande fondsen, voor onderzoekservaring in het buitenland:

Carrièreperspectieven
Na je Postdoc-ervaringen zijn er genoeg uitdagingen. Bijvoorbeeld doorstromen naar het bedrijfsleven, de overheid of publieke onderzoeksinstituten. Of misschien is een carrière in de wetenschap voor je weggelegd? Afhankelijk van je ambitie én de mogelijkheden kun je je wetenschappelijke carrière vervolgen op een universiteit, bijvoorbeeld als universitair docent met een Tenure Track, een loopbaanpad richting een functie als internationaal erkende en gewaardeerde wetenschapper.

Als fellow krijg je de unieke kans om je eigen onderzoeksprogramma vorm te geven op internationaal topniveau, inclusief een start-up grant. TU Delft (centraal) biedt het Delft Technology Fellowship speciaal voor vrouwelijke topwetenschappers: