Promoveren in Delft

Overweeg je na het afronden van je master te gaan promoveren bij de TU Delft? Dit betekent dat je vier jaar lang diepgaand onderzoek doet binnen een specifiek onderzoeksgebied en daarover een proefschrift schrijft dat je ter afsluiting presenteert en verdedigt. Heb je dit succesvol afgerond? Dan ben je gepromoveerd tot doctor (Dr. of PhD). 

Jouw ideeën doen er toe!
Promoveren binnen TU Delft betekent onderzoek doen naar maatschappelijk relevante onderwerpen. Jouw ideeën doen er toe! Je krijgt veel vrijheid in een omgeving met goede faciliteiten. Je bezoekt internationale congressen, volgt vak gerelateerde cursussen en trainingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, verzorgt onderwijs, schrijft artikelen voor wetenschappelijke tijdschriften en je bouwt een omvangrijk wetenschappelijk én sociaal netwerk op. Afhankelijk van je promotieonderzoek werk je samen met een interdisciplinair team, industriële partners of publieke onderzoeksinstituten.

Delft: Kennisstad, werkstad en woonstad
Delft blinkt uit op het gebied van onderzoek, kennis en innovatie. Daarbij is Delft een fijne plek om te wonen en te werken en goed bereikbaar. Kom je uit het buitenland? Dan helpen we je verblijf in Nederland te regelen. Lees hier meer over op de website Coming to Delft & The Netherlands.

Vaardige professionals
TU Delft biedt jou als getalenteerde en gemotiveerde promovendus een onderzoeksloopbaan, waarin je je vier jaar lang richt op een bepaald onderzoeksgebied. Degene die jou begeleidt (hoogleraar, promotor, en/of dagelijks begeleider)  helpt je hier uiteraard bij. De TU Delft Graduate School bewaakt het hele proces en borgt daarmee de kwaliteit van het doctoraal onderwijs. We  helpen je vaardigheden te ontwikkelen en zorgen ervoor dat je wordt opgeleid tot een zeer competente, autonome en leidende onderzoeker en vaardige professional.

Carrièreperspectieven
Gepromoveerd tot doctor? Afhankelijk van je ambitie en de mogelijkheden kun je je wetenschappelijke carrière vervolgen op een universiteit, bijvoorbeeld als research fellow of postdoc. Maar misschien voel jij er meer voor om een eigen onderneming te starten in bijvoorbeeld de vorm van een start up. Als gepromoveerde onderzoeker heb je sowieso een streepje voor in het bedrijfsleven en bij de overheid. Aan jou de keus.

Op zoek naar een promotieplaats?

PhD vacatures

Om te promoveren tot doctor kun je bij de Technische Universiteit Delft solliciteren op een PhD vacature. Als je wordt aangenomen treed je in dienst van de universiteit en ontvang je een salaris.

  •  Zoek een PhD vacature op de vacaturesite van de TU Delft.
Promotieonderzoek met eigen financiering

Het is ook mogelijk met eigen financiering (een persoonlijke beurs) promotieonderzoek te verrichten. Je zoekt dan zelf een promotor binnen jouw onderzoeksgebied en verblijft op basis van gastvrijheid. Je krijgt dan toegang tot gebouwen en faciliteiten: denk aan een werkplek en/of toegang tot het netwerk van TU Delft, gebruik van instrumenten, laboratoria en de bibliotheek.

  • Neem contact op met de afdeling/hoogleraar op jouw onderzoeksgebied om de mogelijkheden voor promotieonderzoek met eigen financiering te bekijken. Kijk hier voor de bijna 40 technisch-wetenschappelijke disciplines en hun vele specifieke specialismen die zijn gebundeld in de 8 faculteiten van de TU Delft.

PhD netwerken