Tenure track voor jonge academici

De TU Delft zoekt gepromoveerde academici met enkele jaren onderzoekservaring (als postdoc) binnen een (internationale) organisatie. Je hebt zelfstandig onderzoek gedaan en staat open voor een wetenschappelijke carrière. Wij zoeken wetenschappers die een breed profiel invullen met competenties op het gebied van onderwijs, onderzoek, valorisatie, organisatie en leiderschap.

Alle nieuwe universitair docenten starten met een dienstverband op basis van tenure track. Je krijgt een tijdelijk dienstverband voor zes jaar. Tijdens de tenure track wordt bepaald of een wetenschappelijke carrière binnen de TU Delft bij jou past en of je uiteindelijk kunt doorgroeien naar universitair hoofddocent en/of hoogleraar. Dit wordt uiterlijk na vijf jaar besloten. Is de uitkomst positief? Dan zetten we je tijdelijke dienstverband om in een vast dienstverband. Je krijgt hierbij het mooie perspectief om te kunnen doorgroeien naar hoogleraar. Er hoeft geen openstaande vacature voor te zijn. Uiteraard moet je wel aan bepaalde criteria voldoen.

Blijkt dat een wetenschappelijke carrière binnen de TU Delft toch niet voor je is weggelegd? Dan heb je een jaar lang de tijd (het zesde jaar) om een functie te zoeken binnen het brede netwerk van de TU Delft of elders. Heb je daarbij hulp nodig? Dan bieden wij die graag.

Persoonlijk ontwikkelprogramma

Bij de TU Delft vinden we het belangrijk om je allround op te leiden en echt in jou te investeren. In de eerste jaren van je tenure track kun je het Personal Development Programme (PDP) volgen. Dit is een breed opgezet programma met diverse trainingen op het gebied van persoonlijke effectiviteit, (persoonlijk) leiderschap, timemanagement, aansturen en begeleiden van promovendi, postdocs en masterstudenten, beïnvloeding, teambuilding en personal branding.

Daarnaast haal je tijdens je tenure track je Basiskwalificatie Onderwijs. Hierbij leer je alle aspecten van het onderwijs, zoals het ontwikkelen, uitvoeren en toetsen van onderwijs. Er is ook hulp bij het aanvragen van onderzoeksfinanciering. Ook heel belangrijk: samen met je begeleiders en collega’s leer je om uiteindelijk een volledig eigen onderzoekslijn te ontwikkelen.

Bekijk waar je toekomstige collega’s mee bezig zijn. Lees TU Delft Stories

Bekijk waar je toekomstige collega’s mee bezig zijn. Lees TU Delft Stories