Wetenschappelijke staf

Wil je de grenzen van de technische wetenschappen verleggen en een bijdrage leveren aan de oplossingen van maatschappelijke uitdagingen? Wil je werken bij een universiteit die jou als wetenschapper laat excelleren en veel aandacht besteedt aan persoonlijke ontwikkeling? Dan ligt jouw volgende carrièrestap wellicht bij de TU Delft. 

Tenure track voor jonge academici

De TU Delft zoekt gepromoveerde academici met enkele jaren onderzoekservaring (als postdoc) binnen een (internationale) organisatie. Je hebt zelfstandig onderzoek gedaan en staat open voor een wetenschappelijk carrière. Wij zoeken wetenschappers die een breed profiel invullen met competenties op het gebied van onderwijs, onderzoek, valorisatie, organisatie en leiderschap.

Interesse of meer informatie?

Ga direct naar de vacaturepagina

Alle nieuwe Universitair Docenten starten met een dienstverband op basis van Tenure Track. Je krijgt een tijdelijk dienstverband van 6 jaar. Tijdens de Tenure Track wordt bepaald of een wetenschappelijke carrière binnen de TU Delft bij jou past en of je uiteindelijk kunt doorgroeien naar Universitair Hoofddocent en/of Hoogleraar. Dit wordt uiterlijk na 5 jaar besloten. Is het besluit positief? Dan wordt je tijdelijk dienstverband omgezet in een vast dienstverband. De TU Delft biedt hierbij het mooie perspectief om uiteindelijk door te kunnen groeien naar Hoogleraar. Er hoeft geen openstaande vacature voor te zijn. Uiteraard alleen als je aan bepaalde criteria voldoet.

Blijkt dat een wetenschappelijke carrière binnen de TU Delft toch niet voor je is weggelegd? Dan heb je een jaar lang de tijd (het 6e jaar) om (eventueel met ondersteuning vanuit de TU Delft) naar een functie om te zien binnen het brede netwerk van de TU Delft of elders.

Persoonlijk ontwikkelprogramma


De TU Delft biedt je tijdens je Tenure Track een persoonlijk ontwikkelingsprogramma aan. In de eerste jaren van je Tenure Track krijg je de mogelijkheid om een Personal Development Programme (PDP) te volgen. Bij de TU Delft vinden we het belangrijk om ons personeel allround op te leiden en om echt in jou te investeren. Zo ontwikkel je je niet alleen op professioneel vlak maar je krijgt ook veel ruimte om je persoonlijk te ontwikkelen. Het PDP is dan ook heel breed opgezet en bestaat uit diverse trainingen op het gebied van persoonlijke effectiviteit, (persoonlijk) leiderschap, timemanagement, aansturen en begeleiden van promovendi, postdocs en masterstudenten, beïnvloeding, teambuilding en personal branding. Daarnaast haal je tijdens

De Tenure Track ook je Basiskwalificatie Onderwijs, waarbij je alle aspecten van het onderwijs leert, zoals het ontwikkelen, uitvoeren en toetsen van onderwijs. Er is ook hulp bij het aanvragen van onderzoeksfinanciering. Ook heel belangrijk: samen met je begeleiders en collega’s leer je om uiteindelijk een volledig eigen onderzoekslijn te ontwikkelen.

Waarom werken bij de TU Delft?
Impact in het wetenschappelijk veld
De TU Delft is de oudste technische universiteit van Nederland met veel verschillende vakgebieden. Als wetenschapper bij de TU Delft bouw je aan je carrière in een internationale omgeving en ben je omringd door talentvolle, nieuwsgierige mensen. Door te werken bij de TU Delft zorg je voor impact in het wetenschappelijke veld en draag je bij aan het ontwikkelen van technologieën voor de samenleving en toekomstige generaties. Je krijgt de kans om samen te werken in multidisciplinaire teams van wetenschappers met uiteenlopende vakgebieden op het gebied van ontwerp, science en engineering . Bij de TU Delft geloven wij in ‘teamscience’; samen bereik je het meest. 

Daarnaast biedt de TU Delft state-of-the-art onderzoeksfaciliteiten voor grensverleggend onderzoek en om nieuwe generaties ingenieurs mee op te leiden. Enkele van deze faciliteiten zijn uniek in Nederland of in de wereld en daarom van groot nationaal belang. 

Behoren tot de top van de wetenschappelijke wereld
De TU Delft blinkt uit op het gebied van onderzoek, kennis en innovatie en behoort tot de top van de wetenschappelijke wereld. Zo staat TU Delft in vele internationale rankings, waaronder in de top 100 van de Times Higher Education (THE) World University Ranking en in de Reuter’s Top 100 Most Innovative Universities.

Support voor internationale medewerkers
Kom je uit het buitenland? De TU Delft heeft een Coming to Delft Service die jou en je eventueel meekomende partner of gezin ondersteunt bij je individuele vestigingswensen in Nederland. Zo kunnen zij je helpen bij het regelen van huisvesting, het zoeken van de juiste school en het afhandelen van formaliteiten. Of ze helpen je de weg te vinden binnen het Nederlandse gezondheidssysteem. Ook hebben zij een Partner Career Service en Dual Career Network waarmee zij je partner kunnen ondersteunen bij het opstarten van een carrière in Nederland. Voor meer informatie, bezoek de Support for International Employees website.

Iedereen is welkom
Diversiteit en inclusie (D&I) zijn belangrijke waarden binnen de TU Delft en worden als randvoorwaarde gezien voor excellentie en innovatie. Iedereen is welkom bij de TU Delft ongeacht geslacht, culturele- en etnische achtergrond, nationaliteit, geaardheid, leeftijd etc. Wij geloven in de kracht van een diversiteit aan perspectieven. Het Diversity Office van TU Delft brengt om die reden diversiteit en inclusie extra onder de aandacht en is hét aanspreekpunt voor (potentiële) medewerkers en studenten op het gebied van Diversity & Inclusion.

Het Delft Technology Fellowship is opgericht om meer excellente vrouwelijke wetenschappers aan te trekken. Ook zijn er diverse D&I netwerken en verenigingen actief waarbij je als medewerker of als student kunt aansluiten of waar de TU Delft mee samenwerkt. Meer informatie over Diversity & Inclusion bij de TU Delft vind je hier.

Delft: kennisstad, werkstad en woonstad
De gezellige, historische binnenstad van Delft ligt op loopafstand van de campus. Delft is een fijne plek om te wonen en werken. Zo beschikt de stad over talrijke cafés en restaurants langs de grachten en op de pleinen, originele winkels en goede bioscopen. Ook is er in Delft veel te beleven; er zijn regelmatig activiteiten zoals muziekfestivals en straattheater. In de nabije omgeving kun je fantastisch fietsen of wandelen; diverse natuurgebieden en bos en strand liggen om de hoek.
Grote bekende steden zoals Rotterdam en Den Haag zijn binnen een kwartier te bereiken.

De TU Delft is tevens goed bereikbaar met het openbaar vervoer, de fiets of de auto. Meer informatie over werken bij TU Delft vind je op de pagina Waarom werken bij TU Delft?