Basketbal werd aan het eind van de negentiende eeuw bedacht en is inmiddels een van de populairste sporten ter wereld. Basketbal is een sport waarbij twee teams proberen zoveel mogelijk punten te scoren in een basket (ring met netje aan een bord) en daarbij de tegenstander proberen te stoppen en de bal af te pakken. Basketbal is een teamsport bij uitstek, waar je gevoel voor samenspel, inzicht, snelheid en balbeheersing worden aangescherpt. Tegelijkertijd zijn vaardigheden en behendigheid belangrijker dan fysieke kracht, wat de sport voor zowel vrouwen en mannen erg aantrekkelijk maakt. 

Je kunt tijdens de vrije inloopuren zonder begeleiding van een coach of trainer basketbal spelen. Neem je vrienden mee of ontmoet andere basketbal liefhebbers. Speel een wedstrijdje of oefen op het dribbelen, passen en dunken. 

Rooster & inschrijven

Prijs

Om vrij te kunnen basketballen heb je een geldige sportkaart nodig.

Bekijk het prijsoverzicht

Praktische informatie

Alle niveaus
 
Vrij spelen
 
Draag comfortabele sportkleding een indoor schoenen en vergeet niet je eigen basketbal mee te nemen of huur deze bij de balie. 

Naast zelf trainen kan je ook meedoen met een van de vele trainingen en wedstrijden van Punch Basketball. Punch Basketball traint wekelijks op S&C en speelt op zaterdag haar wedstrijden.

Vereniging

Delftse Studenten Basketbal Vereniging Punch

www.punch-basketball.nl

Prijs

Je hebt een geldig S&C-abonnement en verenigingslidmaatschap nodig om mee te doen.

Bekijk het prijsoverzicht