Boksen is een tactische vechtsport, waarbij inzicht, de coördinatie van voeten, ogen en handen en conditie centraal staan. Boksen is ondanks de vele regels een intense vechtsport. Tijdens een wedstrijd proberen de boksers punten te scoren door elkaar op de juiste trefvlakken te raken,  of te winnen op bijvoorbeeld een knock-out (KO). Om het boksen eerlijk te houden zijn er wedstrijden in allerlei categorieën. Zo wordt er onderscheid gemaakt op geslacht, ervaring en gewicht. 

Bij S&C kun je Boksen lesson volgen, waarin de basistechnieken van het boksen behandeld worden. Je leert verschillende soorten stoten, eerst los en daarna hoe je ze in combinaties kunt toepassen. Je oefent met het voetenwerk en er is aandacht voor verdedigingstechnieken. Daarnaast wordt een groot gedeelte van de lessen gebruikt om kracht en conditie op te bouwen en vergroot je ongemerkt je zelfvertrouwen.

De lessen zijn behoorlijk zwaar, dus stel je er op in hard te werken en doorzettingsvermogen te tonen. Iedereen is welkom, er wordt namelijk getraind in verschillende niveaugroepen zodat iedereen aan zijn of haar trekken komt. 

Rooster & inschrijven

Prijs

Om je te kunnen inschrijven voor deze groepsles heb je een geldige sportkaart nodig. Bekijk het prijsoverzicht.

Praktische informatie

Alle niveaus
 
Groepscursus
 

Elke les duurt 90 minuten

 
Draag comfortabele sportkleding en zaalschoenen. Bokshandschoenen zijn beschikbaar op S&C. Voor gevorderden boksers is het aanbevolen om hun eigen handschoenen aan te schaffen.