Capoeira is een Afro-Braziliaanse vechtkunst die is ontstaan in Brazilië. De vechtkunst is een tegenreactie van Afrikaanse slaven op de onderdrukking van Portugese koloniale overheersers. De vechtkunst elementen als dans, acrobatiek en muziek. Deze elementen gebruikten de Afrikanen om de nieuwe vechtkunst te maskeren, want elke vorm van vechtkunst werd verboden. In de jaren na de koloniale overheersing heeft de Capoeira zich verder ontwikkeld en zijn er verschillende stijlen ontstaan; de ‘Angola’, ‘Benguela’ en ‘Sao Bento Grande’. Elke stijl wordt nog steeds uitgeoefend op het ritme van Afro-Braziliaanse snaar- en slaginstrumenten.

Je maakt kennis met het complexe en dynamische Capoeira, dat in samenspel met andere Capoeiristas wordt uitgeoefend. Tijdens de les sta je stil bij de techniek en verschillende bewegingen. Je conditie en techniek - en daarmee ook je reactie- en coördinatievermogen - zullen op de proef worden gesteld. De berimbau, een typisch Afro-Braziliaans instrument, geeft het ritme aan. Je leert de verschillende ritmes herkennen en ‘spelen’. Bijkomstig voordeel is dat je de basisritmes van de berimbau leert kennen en zelfs wat woorden Portugees leert. 

Rooster & inschrijven

Docent

Elya Massij

Elya begon met Capoeira toen ze vijftien jaar oud was. Ze geeft lessen en workshops aan kinderen en volwassenen. Sinds 2013 is ze ook actief in onder andere kickboksen. Ze is werkzaam bij S&C als kickboks/Muay Thai en Capoeira docente sinds 2016.

Shely Santana dos Santos

Shely beoefent Capoeira al sinds hij acht jaar oud is. Sinds 2007 geeft hij ook Capoeira les, tot 2013 deed hij dit in Argentinië. Daarnaast is hij in 2004 begonnen als kickbokser, zijn eerste professionele gevecht was in 2009.

Prijs

Om je te kunnen inschrijven voor deze groepscursus heb je een geldige sportkaart nodig.

Bekijk het prijsoverzicht

Praktische informatie

Alle niveaus
 
Groepsles
 
Elke les duurt  60 minuten
 
Draag comfortabele sportkleding. Korte broekjes of rokjes worden afgeraden. Capoeira wordt uitgeoefend op blote voeten, je hebt dus geen schoenen nodig.