Dans is van alle tijden. Door de geschiedenis heen is dans doorgegroeid tot een podiumkunst, waarin de magie van het lichaam centraal staat. Dansproductie draait om meer dan dans alleen: het gaat om het verhaal dat je door middel van dans probeert te vertellen en alle andere facetten die je daar voor nodig hebt. 

Tijdens de groepscursus creëer je in groepsverband een dansproductie. Tijdens de brainstormsessies kies je samen met de groep een centraal thema, aan de hand van eigen interesses en ervaringen. Samen maak je een choreografie, waarin alle elementen van dans als podiumkunst samenkomen: decor, licht en geluid, kostuums en  muziek. De dans zullen jullie zelf tot uitvoering brengen. Gedurende deze cursus ontwikkel je je op het gebied van creativiteit, presentatie, samenwerking met andere studenten en podiumbewustzijn, verbreed je je kader van wat dans is en ontdek je wat dans voor jou betekent.

Rooster & inschrijven

Docent

Bella Bouman

Bella Bouman voltooide de bachelor Dance and Education aan de Hogeschool voor de Kunsten Codarts Rotterdam. Verder danste Bella onder andere in choreografieën van Leine en Roebana, Sylvain Groud en Itamar Serussi. Ze geeft onder andere les in de stijlen jazz, ballet, modern, improvisatie, hiphop en body awareness aan verschillende studenten in Nederland en Zuid-Afrika.

 

Prijs

TU Delft Student€ 123,-
TU Delft Medewerker€ 221,40
Overig€ 246,-
 
Je hebt geen sportabonnement nodig om deze cursus te volgen. De cursus duurt 14 weken.

Praktische informatie

Beginners
 
Groepscursus, max. 12 deelnemers
 
14 lessen
 
Een les duurt 60 minuten
 

Draag kleding waarin je gemakkelijk kunt bewegen en draag geen juwelen. Als je lang haar hebt, is het aanbevolen het op te steken.