Al 25 jaar is Nederland toonaangevend op het gebied van dancemuziek, zo staan er meerdere Nederlandse DJ’s in de DJ Mag Top 100, waaronder Tiësto, Armin van Buuren, Martin Garrix, Hardwell en Afrojack.

Als DJ selecteer, bewerk en mix je nummers aan elkaar. Deze ‘sets’ draait de DJ via radio of geluidsinstallatie voor een groot publiek. Een DJ beschikt meestal over meerdere cd-spelers, platenspelers of tegenwoordig ook vaak een laptop met muziekbestanden met een mengpaneel. Met het mengpaneel kan de volumes en tonen van elk nummer worden aangepast. Meestal zit er ook een snelheidsregeling (Pitch) op, waarmee twee nummers op hetzelfde tempo gezet kunnen zetten, zodat beide nummers mooi in elkaar overlopen. 

De privécursus DJ is geschikt voor alle niveaus, van beginners die willen leren hoe je een set aansluit en moet mixen tot ervaren DJ’s die de fijne kneepjes van het vak onder de knie willen krijgen. Tijdens de lessen bepalen we je persoonlijke doelen en interesses. Zo kan je focussen op het leren van een specifieke techniek of ga je aan de slag met een bepaalde stijl.

Rooster & inschrijven

Docent

Neels Smeekens

Neels heeft enorm veel ervaring als DJ. Hij speelde mee als DJ en turntablist in diverse muziekgezelschappen. Ook is hij geregeld de DJ op verschillende grote feesten en festivals, zoals Lowlands, Electric Picknick en Roskilde. Daarnaast bracht hij zijn eigen muziek uit via het label Fremdtunes.

www.fremdtunes.com

Prijs

TU Delft Student€ 123,00
TU Delft Medewerker€ 221,40
Overig€ 246,00
 
Je hebt geen sportabonnement nodig om deze cursus te volgen.

Praktische informatie

Alle niveaus
 
Privécursus
 
7 lessen
 
Een les duurt 30 minuten
 
Breng genoeg muziek die je wil mixen op een USB stick mee en zorg voor een goed werkende koptelefoon met jack plug. Wanneer je graag je mix wil opnemen neem dan ook je eigen laptop mee.