Teken- en schilderkunst behoren tot de oudste kunstuitingen die we kennen. Ze bieden ruimte voor persoonlijke expressie en brengen creativiteit tot leven. In het dagelijks leven doe je vooral beroep op je linkerhersenhelft. Deze kant van de hersenen is bezig met praktische zaken, zoals taal, structuur, organiseren en cijfers. Toch heeft iedereen de behoefte iets te willen maken, bedenken of ontwikkelen. Door te tekenen en schilderen gebruik je de rechterhersenhelft en stimuleer je vooral je verbeelding, kleurbeleving en creativiteit. Je hoeft hier geen talent voor te hebben, iedereen heeft dit in zich en kan dit ontwikkelen door gewoonweg te oefenen.

Tijdens de cursus Tekenen & Schilderen: Basis leer je de verschillende teken- en schildertechnieken die gerelateerd zijn aan diverse kunststromingen, zoals het impressionisme, surrealisme en expressionisme. Daarnaast krijg je de vrijheid om te experimenteren met allerlei materialen, zoals acrylverf, ecoline, inkt, houtskool en potlood. Aan het einde van de cursus heb je geleerd hoe je met deze verschillende materialen kunt werken en weet je meer over de theoretische en praktische vaardigheden, zoals compositie, kleur en expressie in je schilderij of tekening.

Rooster & inschrijven

Docent

Jeroen Graus

Jeroen studeerde schilderen en videokunst aan de Koninklijke academie van beeldende kunst in Den Haag. Daarnaast is hij opgeleid tot docent Beeldende vorming aan de Willem de Kooning Academie. Inmiddels is hij al geruime tijd werkzaam als docent.

www.thefundament.org

Prijs

TU Delft Student€ 55,50
TU Delft Medewerker€ 99,90
Overig€ 111,00
 
Je hebt geen sportabonnement nodig om deze cursus te volgen.

Praktische informatie

Alle niveaus
 
Groepscursus, max. 12 deelnemers
 
7 lessen
 
Een les duurt 120 minuten
 

Alle benodigde materialen worden op locatie gefaciliteerd.