Al eeuwenlang inspireert het menselijk lichaam - en vooral het gezicht - vele kunstenaars. Dit heeft geleid tot een veelvoud aan werken, variërend in materiaal en stijl. Van grotschilderingen uit de prehistorie, realistische portretten uit de Gouden Eeuw tot de vrije werken van Picasso. Deze werken kennen hetzelfde onderwerp, maar zijn zeer divers in uitvoering. Ook in de hedendaagse kunst is de mens als onderwerp nog altijd volop aanwezig; portret- en modeltekenen is iets van alle tijden.  

In deze cursus leer je de grondbeginselen van het portret- en modeltekenen. Je leert onder andere hoe je verschillende lichamelijke houdingen tekent, om snelle schetsen te maken, hoe je schaduw kunt aanbrengen en menselijke verhoudingen te herkennen. Tijdens de cursus komen verschillende materialen aan bod en ga je werken met onder andere potlood, houtskool, acrylverf en inkt. Tijdens vrijwel elke les is er een model aanwezig, meestal een naaktmodel. Het model vormt de inspiratiebron voor je tekening, maar je bent elke les vrij om te experimenteren met het onderwerp, het materiaal en de stijl. 

Rooster & inschrijven

Docent

Sanne van Gent

Sanne studeerde autonome beeldende kunst aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Ook deed zij hier een opleiding tot docent in de beeldende kunst en vormgeving. Tegenwoordig werkt ze als zelfstandig kunstenares en docent beeldende kunst.

www.sannevangent.com

Prijs

TU Delft Student€ 56,00
TU Delft Medewerker€ 100,80
Overig€ 112,00
 
Je hebt geen sportabonnement nodig om deze cursus te volgen.

Praktische informatie

Alle niveaus
 
Groepscursus, max. 12 deelnemers
 
7 lessen
 
Een les duurt 120 minuten
 

Alle benodigde materialen worden op locatie gefaciliteerd.